'Terör Ve Türkiye' Konferansı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metiner: 'PKK bir terör örgütüdür ve Türkiye düşmanı ülkelerin Türkiye'ye karşı kullanmış oldukları taşeron bir örgüttür'.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, PKK'nın terör örgütü olduğunu belirterek, 'Türkiye düşmanı ülkelerin Türkiye'ye karşı kullanmış oldukları taşeron bir örgüttür.' dedi.

Ferizli ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen 'Terör ve Türkiye' konulu konferansta konuşan Metiner, burada bulunmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu söyledi.

Metiner, Türkiye'yi Anadolu'nun yiğit evlatlarının yönettiğini dile getirerek, 'Milletin değerlerini merkeze taşıdık. Dışlanan, horlanan, aşağılanan Anadolu insanlarını Türkiye'nin demokratik temsil gücüne dönüştürdük. Merkezin kendisini değiştirdik, dönüştürdük. O merkez milleti değiştirmek, dönüştürmek için vardı ama milletin evlatları şimdi o merkezi değiştirip dönüştürüyorlar.' diye konuştu.

Bu topraklarda Osmanlı'nın temelleri atılırken fitneler üretildiği gibi şimdi de yeni Türkiye'nin inşa sürecinde de terör fitnesi üzerinden başka şeylerin yapılmak istendiğini anlatan Metiner, 'Tarihimizi bilirsek günceli doğru okuruz, büyük resmin arkasındaki asıl gerçekliği görürüz. PKK, DHKP-C, DAİŞ, kürt meselesi, laiklikmiş bunlara takılıp kalmayın, bunlar suni tartışmalar.' dedi.

Metiner, her türlü ırkçılığa karşı olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

'Biz Türkiye milliyetçiliğini savunuyoruz var mı ötesi. Türkiye hepimizin yurdu, vatanı. Tek bir milletimiz, tek bir bayrağımız, tek bir yurdumuz, vatanımız ama dillerimiz, ırklarımız ve mezheplerimiz farklı farklı. Herkes kendini tanımlar, devlette o tanıma saygılı davranır. Zaten geçmişte böyle davranan bir devlet anlayışımız olmadığı için biz bu sıkıntıları yaşıyoruz. PKK bir Kürt örgütü değildir. PKK bir terör örgütüdür ve Türkiye düşmanı ülkelerin Türkiye'ye karşı kullanmış oldukları taşeron bir örgüttür. Sakın olaki PKK terörü üzerinden kürt kelimesini kullanarak kardeşlerinizi PKK'nın kucağına itmeyin.'=

Programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen, Ferizli Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA