Taksim'de 'Halep' Protestosu

İstiklal Caddesi'nde toplanan bir grup, Suriye ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki yerleşim bölgelerine düzenlediği saldırıları protesto etti.

Özgür-der üyeleri, Galatasaray Lisesi önünde toplanarak, 'Katil Rusya Afganistan'ı unutma!' ve 'Emperyalist Rusya Suriye'den defol!' pankartları açtı.

Ellerinde Suriye bayrakları bulunan gruptakiler, 'Halep yanıyor biz yanıyoruz', 'Rusya İran el ele yürüyor cehenneme', 'Katil Putin' dövizleri taşıdı. Gruptakiler, 'İstanbul'dan Halep'e direnişe bir selam', 'Suriye halkı yalnız değildir' sloganlarıyla Rusya Konsolosluğu'na yürüdü.

Burada sık sık tekbir getiren gruptakiler, çeşitli sloganlarla Rusya'yı protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Özgür-der Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yılmaz 'İki günden beri özellikle hastaneleri hedef alan bir insanlık suçuyla karşı karşıyayız. Bu 5 yıldan bu yana devam eden bir katliamın sadece bir halkasını oluşturuyor. Fakat Rusya ve İran destek çıktıkları Esed ile birlikte hastaneleri vurmayı başladılar' dedi.

Yılmaz açıklamasının devamında şunları kaydetti:

'Hastanelerde çalışan uluslararası örgütlerin doktorlarını öldürmeye başladılar. Bu hastanelerde yatan çocukları ve kadınları katletmeye başladılar. Dün Halep'te en son Muhammed Wassim Waaz da bu katliam sonucu öldü ve artık o hastanelerde doktor yok. Avrupalı devletler bu katliamlar karşısında suskun. Biz bu katliama karşı durmak için bugün burada toplandık. Bir iki gündür süren bombalamalarda o hastanelerde çalışan hemşireler, doktorlar ve orada yatan yaralılar olmak üzere 30 kişiyi hastanelerde katlettiler ve 100'e yakın kişi enkaz altında kalarak yaralandı.'

Açıklamanın ardından 'Grup Yürüyüş' Arapça ve Türkçe şarkılar söyledi. Gruptakilerden bazıları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in posterlerini yırttı.

Konsolosluk önünde çevik kuvvet ekiplerinin önlem aldığı eylem, olaysız sona erdi.

Kaynak: AA