“Emzirmem gerek bırakın”

Adana'da fuhuştan gözaltına alınan kadın poliste verdiği ifadesinde "Emzirme saatim geldi, acil gitmem gerekiyor” dedi.

Adana polisi, 2 ay süren çalışma sonrasında düzenlediği operasyonda 8 zanlıyı ‘fuhşa aracılık etmek, fuhşa teşvik, fuhuş yapma ve insan ticareti' suçundan gözaltına aldı. Fuhuş çetesinin para karşılığında erkeklere pazarladığı 2'si yabancı uyruklu 22 kadın kurtarıldı. Emniyette sorgusunda gözyaşları arasında “Erken doğum yüzünden küvezde tutulan bebeğimin bakım masrafları için fuhuş yapıyordum” diye ifade veren N.G. (32), ile birlikte 21 kadın serbest bırakıldı. Şebekenin 1'i kadın 5 elemanı ise ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, bir fuhuş şebekesinin kentin farklı bölgelerinde kiraladıkları evlerde, kadınlara fuhuş yaptırdığı bilgisini aldı. Polis, teknik ve fiziki takip altına aldığı şebekeyi çökertmek için harekete geçti. 30 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen Ahlak polisi, yaptığı operasyonda, fuhşa sürüklenen 1'i Suriye, 1'i Rusya uyruklu toplam 22 kadını kurtarırken olayla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan hayat kadınlarından N.G., fuhuş yaptığından ailesinin ve eşinin haberi olmadığını söyleyerek, “Erken doğum yaptım. Bebeğim küvezde tutuluyor. Onun bakım masraflarını karşılayabilmek için fuhuş yapıyordum. Emzirme saatim geldi, acil gitmem gerekiyor” diye ifade verdi. Ekiplerin yaptığı araştırmada bebeğinin hastanede olduğu belirlenen N.G.ile birlikte ifadesi alınan 22 kadın, fuhuş yaptıkları ileri sürülen kadınlar, Sağlık Bakanlığı'na bağlı Seyhan Toplum Sağlığı Merkezi Deri ve Zührevi Hastalıklar Birimi'nde kontrol edildikten sonra serbest bırakıldı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ


Fuhuş şebekesinin gözaltında tutulan elemanları Lilia Zmeu (35) ile birlikte Recep Koyuncu (26), Tayyar Demircioğlu (29), Ali Bugan (58) ile Cappar Kar (42) ‘fuhuşa aracılık yapmak, fuhuş için yer temin etmek, insan ticareti ve para karşılığı fuhuş yaptırmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.