Başkent'te Kura Heyacanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 2 bin 198 konut sahibiyle buluştu.

Çankaya Oran’da hak sahibi vatandaşlar için üretilen 2 bin 198 konutun kura çekimi Atatürk Spor Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

İlk kuranın çekilişini Başkanvekili Ali Gökşin yaptı. Kentsel dönüşümle Ankara’nın güneyinde “Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi” ile yeni bir yaşam alanı kurulduğunu belirten Gökşin, “Ankara’nın en prestijli dönüşüm projelerinden biridir. 2005’ten beri hak sahipleri ile sözleşmeler yaptık. Proje kapsamında bugüne kadar 478 adet tesis yıkımları gerçekleştirip bin 134 hak sahibiyle 2 bin 198 konut karşılığında sözleşme imzalanmıştır” dedi.

Konuşmasının ardından noter huzurunda Başkanvekili Ali Gökşin tarafından çekilen konut kurasının ilk isimlerinden biri inşaat mühendisi Gürbüz Opşin oldu. “11 senedir bu anı bekliyorum” diyen Opşin, “1997 yılında orayı aldım kimse yokken inşaat deposu yaptık daha sonrasında bahçeli villa yaptık. 2 bin tane ağaç diktik. En sonunda da kentsel dönüşüme geçince terk ettik. Teşekkür ediyorum beklemiyordum böyle bir şey bunu 2005 ten beri yani 11 senedir bekliyordum. İlk bana çıkacağını bilmiyordum” diye konuştu.

“MÜTEAHHİT BİTİRDİĞİ KONUTUN ANAHTARINI VEREBİLİYOR. BİZİM BÖYLE BİR LÜKSÜMÜZ YOK”

Kura çekimlerinin ardından Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Alguç konut projesiyle ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Arazi üzerinde önemli yol ve ulaştırma maliyetleri olduğuna dikkat çeken Alguç, şunları kaydetti:

“Bir ihale yaptık ihalede 5 tane firma girdi. Etap etap bunların hepsine aradan çok uzunca bir süre geçmesine rağmen bu inşaatı yapamadılar. Arazinin üzerinde çok ciddi yol ve ulaştırma maliyetleri var. Bunu yapamayınca biz vatandaşlarımız mağdur olmasın diye İstanbul’da çok başarılı projelere imza atmış bir proje firmasıyla tanışıklığımız oldu ve bu firmalar ihaleleri yapamayacaklarını belediyemize bildirerek bu ihaleden vazgeçtiler. Kurayı çekmeden konutları verme şansımız yok. Müteahhit bitirdiği konutun anahtarını verebiliyor. Bizim böyle bir lüksümüz yok.”
Kaynak: İHA