Adana'daki Cinayet Davası

Felçli kayınbabası uyurken başına çekiçle vurarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı, duruşmada kayın validesine, 'sen öldürtmedin mi?' diye bağırdı.

Adana'da felçli kayınbabasının başına çekile vurarak öldürdüğü iddia edilen İsmail Çilingir'in (34) yargılanmasına devam edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 2. duruşmasına sanık İsmail Çilingir, maktulün eşi Nadiye ve oğlu Aziz Çilingir ile avukatlar katıldı.

Çilingir'in Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesince raporunun gönderildiği, raporda suç tarihinde ve halen davranışlarını yönlendirme yeteneğini kısmen ve ileri derecede etkileyecek akıl hastalığının bulunmadığı, cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği kaydedildi.

Sanık Çilingir'in mahkemedeki, 'cinayeti kayın babama bakmakta zorlanan kayın validem Nadiye ve oğlu Aziz işlettirdi. Karşılığında tarla ve dolmuş durağı vereceklerdi. Karımı boşatmak ve çocuklarımı elimden almakla tehdit ettiler. Bu yüzden öldürmeyi kabul ettim' iddiaları üzerine Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sonunda Nadiye ve oğlu İzzet Çilingir hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

Duruşmada söz alan sanık Çilingir, cinayeti gerçekleştirdiği çekicin demir saplı, küçük bir çekiç olduğunu, foseptik çukurundan çıkartılan çekicinse büyük ve tahta saplı olduğunu öne sürdü.

Bunun üzerine kayın valide Nadiye Çilingir, 'Olayda kullanılan çekiç, bizim evde kullanılan çekiç değildir. Kendisi çekici getirip öldürmüştür. Tekrar foseptik çukuru araştırılıp bakılsın' deyince sanık Çilingir, 'sen öldürtmedin mi?' diye bağırdı.

Aziz Çilingir de evlerinde demir saplı çekiç olmadığını söyledi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma çekicin adli emanetten getirilip gelecek celse incelenmesi için 21 Haziran'a erteledi.

Geçirdiği hastalık sonucu 8 yıldır yatalak olan Selami Çilingir'in (55) cesedi, geçen yıl Karakkuyu Mahallesi'ndeki evinde İçel'in Tarsus ilçesindeki düğünden dönen eşi Nadiye ve çocukları tarafından bulunmuş, katil zanlısı damadı İsmail Çilingir tutuklanmıştı.
Kaynak: AA