Uluslararası Mersin Bilim Şenliği Toplantısı
TÜBİTAK tarafından ’Bilim Şenliği Destekleme Programı’ kapsamında desteklenen ’Uluslararası İçel Bilim Şenliği’ projesinin ilk yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, 28-29 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan Uluslararası İçel Bilim Şenliği’nin hazırlık süreci ile paydaş kurumların görev dağılımları konuşuldu.
Uluslararası İçel Bilim Şenliği’nde; bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda da paydaş kurumların iş birliğiyle çeşitli sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler gibi etkinlikler planlanıyor.
Proje paydaşları içinde İçel Valiliği, İçel Büyükşehir Belediyesi, İçel Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri Enstitüsü, TRT Çukurova Bölge Müdürlüğü, İçel Ticaret ve Sanayi Odası, İçel Deniz Ticaret Odası, İçel Ticaret Borsası ve İçel Sanayicileri ve İşadamları Derneği olmak üzere 9 kurum yer alıyor.
