MTSO Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

MTSO Başkanı Erkoç: ''Yatırımdan önce ülkenin huzuru, sükuneti, birlik ve beraberliği önceliklidir. Bu anlamda yatırım ikinci sıraya düşmüş oluyor. Ama bu sıkıntılar elbette bitecek. Bu ülke, büyük bir ülke ve bu millet, büyük bir millet'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 'Yatırımdan önce ülkenin huzuru, sükuneti, birlik ve beraberliği önceliklidir. Bu anlamda yatırım ikinci sıraya düşmüş oluyor. Ama bu sıkıntılar elbette bitecek. Bu ülke, büyük bir ülke ve bu millet, büyük bir millet.' dedi.

MTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, odanın Toplantı Salonu'nda düzenlenen Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında gerçekleştirildi.

MTSO Başkanı Erkoç, yaptığı konuşmada, yönetim kurulunun çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bursa kent merkezinde Ulu Cami yakınında meydana gelen terör saldırısına kınayan Erkoç, bir daha bu tür terör olaylarının yaşanmaması temennisinde bulundu.

Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirten Erkoç, 'İnşallah terörden ve kandan beslenmek isteyenler emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu terör olayını şiddetle ve nefretle kınıyoruz.' dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımıyla 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde iş adamlarıyla bir toplantı yapıldığını hatırlatan Erkoç, Bakan Tüfenkci'ye yeni teşvik sistemi içerisinde sektörel değil, karma bir teşvik sisteminin Malatya için gerekli olduğunu, son dönemde Türkiye'de yaşanan sıkıntılardan dolayı özellikle Güneydoğu’da ve bu bölgede ciddi yatırım talebi almadıklarını söylediğini iletti.

Erkoç, 'Yatırımdan önce ülkenin huzuru, sükuneti, birlik ve beraberliği önceliklidir. Bu anlamda yatırım ikinci sıraya düşmüş oluyor. Ama bu sıkıntılar elbette bitecek. Bu ülke, büyük bir ülke ve bu millet, büyük bir millet. Bu işinde üstesinden rahatlıkla gelinecektir. İnşallah komşularımızda ve bizim bölgemizde terör olayları sonlandıktan sonra iş dünyasının önü açılacak diye umut ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Malatya'nın tarıma dayalı kayısıyla gelişen bir kent olduğunu anımsatan Erkoç, sanayide gelişmeyi gerçekleştirmek için yeni teknolojiler, tarım makineleri kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kayısıya alan bazlı destek verilmesi gerektiği yönündeki söylemlerini yineleyen Erkoç, 'Özellikle Mart ayı içerisinde ve 22 Nisan’da meydana gelen don olayları, Malatya kayısı üreticilerini ciddi şekilde zarara sokmuştur. İnşallah bu zararın telafisi içinde çalışmalar devam ediyor. Hükümetimizden beklentimiz üreticinin bu anlamda sıkıntılarının önüne geçmek. Alan bazlı destek verildiği taktirde her sene bu sıkıntıyı üreticilerimiz yaşamamış olur.' değerlendirmesine yer verdi.

İhracat rakamlarına da değinen Erkoç, geçen yılın Mart ayına göre ihracatta yüzde 30'luk artış olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

'2015 yılı Mart ayı içerisindeki ihracat rakamı 22 milyon dolarken 2016 Mart ayı ihracat rakamı 28 milyon dolara çıkmış. 2016 yılı üç aylık rakama baktığımız zaman 80 milyon doların üzerinde bir ihracat gerçekleştirmişiz. 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 14'lük bir artış söz konusu. Ama biz bunu Malatya için yeterli görmüyoruz. Malatya’nın hedefinin bir milyar dolar olması gerekiyor.'
Kaynak: AA