Manisa'daki Patlamada 3 Gözaltı

Manisa’nin Soma ilçesinde yola tuzaklanmış uzaktan kumandalı iki ayrı el yapımı patlayıcının belli aralıklarla patlatılmasının ardından 3 kişi gözaltına alındı.

Manisa'daki Patlamada 3 Gözaltı
Soma- Kırkağaç arası Aksu Petrol Mevkii'nde teröristler tarafından yola tuzaklanan patlayıcı bugün saat 11.30 sıralarında sivil araçların geçişi sırasında patlatıldı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, vatandaşların ihbarıyla bölgeye hareket eden jandarma ekipleri, olay yerine varınca ikinci bir patlama daha meydana geldi.

İkinci patlamada fırlayan bir taş parçası jandarma astsubayı yaraladı. Sol kulağına isabet eden taşla hafif yaralanan astsubay için olay yerine ambulans çağırıldı.

Yola tuzaklanan bombaların ilk belirlemelere göre uzaktan kumandayla patlatıldığının anlaşıldığı belirtildi. Yol ulaşıma kapatıldı. Bölgeye önlem amaçlı olarak çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi de sevk edildi. Ayrıca polis ekipleri de olay yerine hareket ederek jandarmayla çalışma başlattı. Yola bombayı kimin koyduğu araştırılıyor. Bölgedeki çalışmalar sürüyor.

Manisa'daki Patlamada 3 Gözaltı-Video-
Olay yerinden ilk görüntüler

SAHTE İHBAR

Jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Jandarmayı arayan bir şahsın Soma-Kırkağaç yolu üzerinde bir aracın şarampole uçtuğunu belirtmesi üzerine ekiplerin bölgeye hareket ettiği ve bu sırada patlayıcıların infilak ettirildiği iddia edildi.

Manisa'daki Patlamada 3 Gözaltı

3 GÖZALTI

Soma'da patlatılan bombalar ile ilgili Akhisar- Soma Kavşağı girişinde 35 plakalı otomobil güvenlik güçleri tarafından durduruldu. İçerisindeki 1'i kadın 3 kişi önce yere yatırılıp arandı.

Olayla ilgili bağlantılarının bulunup bulunmadığının araştırılması için gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 3 kişiden birinin Diyarbakır nüfusuna, diğerinin Osmaniye nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin üzerinden kimlik çıkmadığı belirtildi. Yolda denetimlerin sürdüğü görüldü.

Saldırganların kaçmış olabileceği değerlendirilen bölgelerde helikopter destekli operasyon sürüyor.

GÖRGÜ TANIKLARI PATLAMAYI ANLATTI

Patlamanın meydana geldiği sırada arkadan gelen araçta bulunan bir görgü tanığı yaşananları anlattı.

Görgü tanığı, "Jandarma aracı geçti. Arkasında biz geçiyorduk. Biz patlama olduğunda diğer şeritteydik. Tam biz ve jandarma geçerken hizamızda bomba patlattılar. Bomba yolun hemen kenarında patladı" dedi.

Manisa'daki Patlamada 3 Gözaltı
Kaynak: İHA