TZOB Genel Başkanı Bayraktar Açıklaması

'Hububat, baklagiller ve dane mısırda 2015 prim başvuru süresi 29 Nisan Cuma günü sona eriyor. Çiftçilerimizin, bu tarihi kaçırmamaları, bir an önce başvurularını yapmaları gerekiyor”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, hububat, baklagiller ve dane mısırda 2015 yılı prim başvuru süresinin 29 Nisan Cuma günü sona ereceğini hatırlatarak, çiftçilerin bu tarihi kaçırmamaları, bir an önce başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, 1 Ekim 2015'te başlayan hububat, baklagiller ve dane mısırda fark ödemesi (prim) desteği başvuru süresinin 29 Nisan'da mesai saati bitiminde sona ereceğini anımsattı. Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerin, başvurularını süre dolmadan Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine yapmaları gerektiğini bildiren Bayraktar, 2015 yılı tarımsal destekleri kapsamında buğday, arpa, yulaf, çavdar ve tritikalede kilograma 5 kuruş, kuru fasulye, nohut ve mercimekte 20 kuruş, dane mısırda 4 kuruş prim desteği verileceğini aktardı.

Söz konusu ürünleri yetiştiren ve geçen yıla ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını hasat dönemi öncesinde yaptıranların destekten faydalanabileceğine işaret eden Bayraktar, şunları kaydetti:

'2015 yılında üretilerek satışı yapılan fark ödemesi desteğine esas ürünlere, Bakanlığın Uydu Tabanlı Parsel Tanımlama Modeli’ne göre destekleme ödenecek. Fark ödemesi desteği başvurularında üretim sezonuna ilişkin hasat tarihi ile son başvuru tarihi arasındaki süreyi içeren alım satım belgesi ve desteklemeye tabi ürüne yönelik borsa altyapısı mevcut il ve ilçelerde zorunlu, diğer il ve ilçelerde ise il/ilçe tahkim komisyonlarının gerekli gördüğü durumlarda borsa tescil beyannamesi gerekmektedir.'
Kaynak: AA