Şehit Yüzbaşıya Askerlerinden Vefa
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, 2015 yılı Ağustos ayında PKK’lı teröristlerin Ayvalık Jandarma Karakolu’na düzenlediği saldırıda şehit olan Osmaniyeli Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan’a askerleri büyük vefa örneği gösterdi. Şehit Yüzbaşı Ali Alkan’ın silah arkadaşları, terhis olduktan bir gün sonra komutanlarının Osmaniye’deki mezarını ziyaret etti.

Terhis olan askerlerden Fazlı Çatal, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada komutanlarına karşı vefa duygularını yerine getirmek için teskere aldıktan sonra ilk olarak şehit komutanlarının mezarını ziyaret ettiklerini söyledi.
Çatışma anını da anlatan Çatal, "Komutanımız o sırada uçaksavar mevzisinde bulunuyordu. Bizim bulunduğumuz mevzilere roketli saldırı başlayınca mevzisinden ayrılarak yanımıza geldi ve bizi mevziden tahliye etti. Biz ayrıldıktan sonra mevzi yakınlarına düşen bir roket mermisinin şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu da ağır yaralandı. Çatışma bittikten sonra helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırılan komutanımız maalesef şehit oldu. Kendisi şehit oldu ancak mevziden çıkardığı 6 askerin hayatını kurtardı. Canımızı borçlu olduğumuz komutanımızı unutmamız mümkün değil. Komutanımızın timinde görevli 9 kişi terhis olur olmaz, evimize gitmeden önce komutanımızın ağabeyi Jandarma Yarbay Mehmet Alkan’ı Ankara’da ziyaret ettik. Daha sonra buraya gelerek mezarını ziyaret ettik. Buradan her birimiz memleketlerine dağılacak" dedi.
Şehit oğlunu ziyarete gelen askerlere teşekkür eden baba Hasan Alkan ise, "Oğlumun silah arkadaşlarının gelmesinden çok duygulandım ve gururlandım. Hepsinin ayaklarına sağlık" diye konuştu.
