İzmir'deki 'Terör Örgütü Propagandası' Davası

7 Haziran seçimleri öncesi terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları suçlamasıyla eski HDP İzmir Milletvekili adayı Aydınlar, eski HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz ile müzisyen Elmastaş'ın yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

İzmir'de 7 Haziran seçimleri öncesinde 'suç ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla eski HDP İzmir Milletvekili adayı Pınar Aydınlar, eski HDP İl Yönetim Kurulu Üyesi Hacay Yılmaz ve müzisyen Murat Elmastaş'ın yargılanmasına devam edildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Aydınlar ve hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklu bulunan Yılmaz katılmazken, sanık Elmastaş ve avukatlar hazır bulundu.

Sanıklardan Aydınlar'ın avukatı Şerife Çelik, yazılı savunma için ek süre talebinde bulundu.

Yılmaz'ın avukatı Fatma Demirer ise müvekkilinin İzmir 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunmasından dolayı bir sonraki celsede hazır hale getirilerek savunmasının alınmasını talep etti.

Savcı Alpay Özbek, sanıkların cezalandırılması yönündeki mütalaasını yineledi.

Mahkeme Başkanı Ramazan Kasap, İzmir 2 Nolu F Tipi Ceza İnfaz Kurumuna yazı yazılarak, sanık Yılmaz'ın bir sonraki duruşmada hazır bekletilmesini, yazılı savunma için avukatlara süre verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Buca ilçesinde 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde HDP seçim irtibat bürosunun açılışında Pınar Aydınlar ve Hacay Yılmaz hakkında, yaptıkları konuşmada, Murat Elmastaş'a da seslendirdiği şarkıda 'suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açılmıştı.
Kaynak: AA