Suriyelilere Yönelik Yardımlar

Katar yardım kuruluşu RAF'ın, 2015 yılında Suriye halkına yardım eden donör kuruluşlar arasında ilk sıraya yerleştiği bildirildi.

RAF Genel Müdürü Ayid el-Kahtani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin İnsani Ortaklıklar'dan Sorumlu Yardımcısı Rashid Khalikov ile Katar'ın başkenti Doha'da bir araya geldi. RAF'ın internet sitesinde yer alan habere göre, Kahtani, yapılan yardımların kayıt edildiği Finansal Takip Sistemi'ne (FTS) göre, 2015 yılında Suriye halkına yardımda bulunan donör kuruluşlar arasında RAF'ın ilk sıraya yerleştiğini söyledi.

Kuruluşun ne kadar yardımda bulunduğuyla ilgili bilgi vermeyen Kahtani, RAF'ın geçen 5 yıl içinde 110 milyon dolarlık gıda, sağlık, eğitim ve barınma projesini hayata geçirdiği kaydetti. Kahtani, barınma projeleri kapsamında Ürdün'deki Zateri Mülteci Kampı'nda, Suriye, Türkiye, Lübnan ve Irak'ta çalışmalarda bulunduklarını ifade etti.

Khalikov ise RAF'ın sağlık, eğitim ve barınma alanlarında örnek alınacak insani yardım programları geliştirdiğini ifade etti.

Katar'da 1969 yılında kurulan RAF, ihtiyaç sahipleri için insani yardım projeleri geliştiriyor.

Kaynak: AA