Telefonla Dolandırıcılık İddiası

Kars ve Kırklareli'de yaşayan 3 kişiyi telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak 27 bin 200 liralarını aldığı öne sürülen 2 zanlı, Adana'da yakalandı.

Kars ve Kırklareli'de yaşayan 3 kişiyi telefonla arayıp kendilerini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen 2 zanlı, Adana'da gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kars'ta yaşayan Süleyman Dalga'yı (61) telefonla arayarak kendini polis olarak tanıtan kişi, 'banka hesabının terör örgütünce kullanıldığını' söyledi.

Zanlı, Dalga'yı yönlendirerek hesabındaki 15 bin 500 lirayı çektirip, verdiği hesaba yatırmasını sağladı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Dalga, polise şikayette bulundu.

Aynı yöntemle Kırklareli'de oturan Mehmet Sevil'in (82) 6 bin 700 lira, Ercan Elmas'ın (41) da 5 bin lirası alındı. Bu kişiler de dolandırıldıkları gerekçesiyle polise başvurdu.

Kars ve Kırklareli polisleri, yaptıkları araştırmada, mağdurların paralarını Uğur Y. adına Adana'daki bir hesaba yatırdığını belirledi. Bunun üzerine Adana polisiyle irtibata geçildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Uğur Y'yi merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar Mahallesi'ndeki evinde yakaladı.

Zanlının, hesabına yatırılan paraları verdiğini öne sürdüğü Vedat K. de Atakent Mahallesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla salıverildi.
Kaynak: AA