İş Kurmak İsteyenlere 10 Girişim Önerisi

Başarılı girişimci Kaan Gülten, sermayesi olduğu halde kararsız olanlar için farklı ve kar getirebilecek girişim önerilerinde bulundu.

İş Kurmak İsteyenlere 10 Girişim Önerisi
Gülten, iş kurarken hedeflerin önce küçük tutulmasını, sonuç aldıkça yavaş yavaş hedeflerin büyütülmesi gerektiğini söyledi.



Gülten, şu mesleklerle ilgili tavsiyelerde bulundu:

"1 - DİP SOS BÜFECİLİĞİ

Kaldırım üstü “dip sos” büfeleri. İngilizcede çeşidi birden fazla olan mezelik ve çerezlik soslara kısaca “dip” denir. Tam açılımı “dip sauce!” olarak geçmektedir. Adından da anlaşılacağı üzere bu soslar içine “katıl malzemesi” daldırılarak yeniyor ve fast food için oldukça güzel bir alışkanlık.

2 - İSME ÖZEL ÇİKOLATA

Aslında oldukça basit bir yatırım daha. Sadece gelen siparişler üzerine çikolatalar üreteceksiniz. Çikolataların değişik amaçlarla ve farklı biçimde tüketilmesi pazarlama açısından en müsait dallardan birine giriyor.

3 - RENGÂRENK UYDU ALICILARI

İlk etapta görüntü kirliliğine yol açar diye bakmayın. Eğer gerçekten sanat görselleriyle desteklendiği zaman uydu alıcıları oldukça estetik görünmeye başlayacaklardır. Şimdilerde ise uydu alıcılarına giydirmek Güney Amerika ülkelerinde bir moda haline gelmiş durumda. Diğer açıdan out-door reklamcılığın başka bir çeşidi sayılır.

4 - MARKETLER İÇİN EKO-TORBA

Tüm dünya da çevreci anlayışın git gide yayıldığı zamanlarda “eco-bag” ile başladı ve hızlıca yayılmaya da devam ediyor. Ülkemizde de bazı alanlarda kullanılmaya başladın. Ama hala sık kullanılan bir ürün değil. Doğa ve yaşam alanımız için oldukça büyük bir tehlike olan plastik poşetler için oldukça güzel bir seçenek.

5 - OTO ELEKTRİKLİ NANO BATTANİYE

Mevsimi geçmiş gibi görünse de gelecek sezon için şimdiden çalışmalara başlanabilir. Daha yeni bir taze olan “American Chemical Society” geçenlerde Stanford Üniversitesi’nde yapılan deneylere göre feci bir evrim geçirmek üzereler.

6 - HİNDİ KASAPLIĞI

Hindi diyip geçmemek lazım. Çünkü hindi eti sadece yılbaşında tüketilen bir ürün değildir. Sağlıklı beslenmede şimdi bir numaralı protein kaynağıdır. Artan et fiyatları karşısında kırmızı ete tek alternatif hindi eti.

7 - MİNİ GÖZLEM EVİ

Ülkemizden çok denenmemiş küçük çaplı işlerden bir tanesi daha. Bütün yatırım toplan olarak 500 $ fiyatını geçmeden fonksiyonlu “teleskop”tan ibaret. Bu gibi amatör teleskopları internet üzerinden temin etmek mümkün.

8- ALTIN ÇİLEK YETİŞTİRMEK

Tarımda inovasyon değişik tür bitkilerin yetiştirilmesi ile başlayan bir süreçtir. Yüksek fiyatı olmasına rağmen geniş ihraç olanağına dikkat çeken “altın çileği” diğer bir isimle “yer kirazı” olarak da anılmaktadır. Geleceğin meyvesi olmaya aday gibi duruyor.

9 - TAKI TASARIMI

Daha çok kadın girişimcilerin yapacağı bu işi evden de yapabilirsiniz. Sadece çevrenize tasarımlar üretmeniz bile size yetecektir. Bir e-ticaret sitesi kurarak bunu satış işlemlerini daha rutin hale getirmiş olursunuz.

10 - SPOR SALONU

Günümüzün en önemli trendlerinden biri haline gelen sağlıklı yaşam, insanları spor yapmaya da daha heveslendirmektedir. Her gün yenileri açılmasına rağmen, dolup taşan spor salonlarına ek olacak spor salonları da iş görür".
Kaynak: İHA