Burhaniye'de Turizm Toplantısı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nda düzenlenen bir toplantıda da ülke ve yöre turizmi ele alındı. 206 Yılı Turizm Beklentileri konulu toplantıya, Turizm Eski Bakanlarından Bahattin Yücel ve Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu’nun konuşmacı olarak katılırken, yapılan konuşmalarda, yıl içinde yaşanması muhtemel olumsuzluklar ve bunun için alınması gereken önlemler dile getirildi.

Burhaniye'de Turizm Toplantısı
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Salonu’ndaki toplantı yoğun ilgi gördü. Kaymakam Hüseyin Öner ve Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da izlediği toplantıya Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kerim Özdemir, Rektör Yardımcısı Pof.Dr.Yılmaz Arı, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Doç.Dr.M. Oğuzhan İlban, bazı daire müdürleri, turizmciler ve öğrenciler katıldı.

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir’in yönettiği toplantının açış konuşmasını yapan Kaymakam Hüseyin Öner, katılımcılara teşekkür etti. Burhaniye’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra bol oksijeni ile de dikkat çektiğini anlatan kaymakam Hüseyin Öner, “ İlçemiz Çanakkale ve İzmir’in ortasında 17 kilometre sahil şeridine sahip bir yerleşim yeridir. İlçemiz Alplerden sonra en bol oksijen’e sahip bir coğrafyada yer almaktadır. Bütün kıyalarımızın doğallığı bozulmamıştır. Kocaseyit havaalanı 7 kilometre uzaklıktadır. 2016 turizm sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Eski bakanlarımızdan Bahattin Yücel ve Balıkesir Üniversitesi Eski Rektörü Necdet Hacıoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Turizm Eski Bakanı Bahattin Yücel,” Önce bardağın dolu tarafına bakalım. Türkiye 1 milyon 200 bin yatağa sahip bir ülkedir. Bu konuda dünyada ilk 10’a giriyoruz. Turizmde başarılıyız. Ancak, daha iyi bir yerde olabiliriz. 2016 yılında bir kriz yaşıyoruz. Rus turistleri kaybettik. Sınarlarımızda savaş var. Türkiye terörle anılır hale geldi. Umarım siyasiler bu konuda önemli kararlar alırlar. Bu kırizi hafif atlatırız. 2016 yılında yüzde 50 kayıp bekliyorum..Burhaniye de turizmi geliştirmek için marka olmak lazım. Ağırlama kapasitesini artırarak elektronik ortamda tanıtıma önem verilmeli” dedi.

Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu’da” Ben 35 yıllık turizmciyim. Bu güne kadar 7 bin 500 turizmci yetiştirdim. Burhaniye de turizm eğitimi oldukça iyi. Yüksek Okulda ve bu Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda turizm bölümleri var. Bu bölümler ilgi görüyor. Geçtiğimiz yıl mezun olan öğrencilere işletmelerden büyük bir talep vardı. Bu yıl ise bu talep azaldı. Bu krizi aşmanın yollarını aramalıyız. Tatile gideceksek. Kendi ülkemizde tatil yapalım. Ege yöresindeki milyonlarca insan Kapodokya’yı görmemiştir. Vatandaşlarımız buralara gitmeli. Geçtiğimiz yıl 187 milyon insan yurt içinde uçakla seyahat etti. İnsanların yeni yerler görme merakı önlenemez. Onun için ben önümüzdeki yıllarda bu krizin sona ereceğini düşünüyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Bahattin Yücel ile Prof Dr. Necdet Hacıoğlu’na birer teşekkür plaketi verildi.

Konuşmacılar katılımcıların sorularını da yanıtladı.
Kaynak: İHA