Suriyeli Çocuklarda 23 Nisan Heyecanı

Türkiye'nin kendileri için hazırladığı kamplarda eğitim imkanına kavuşan sığınmacı çocuklar, Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın heyecanını yaşıyor Hazırlıklarda son aşamaya gelen Suriyeli çocuklar, 23 Nisan'daki gösterilerlerde hünerlerini sergileyecek.

HALİL FİDAN - Türkiye'de aldıkları eğitim sayesinde geleceğe emin adımlarla yürüyen Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını yaşıyor.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Türkiye'de Şanlıurfa, Hatay, Kilis, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Adana, Mardin ve Malatya'daki 21 çadır, 6 konteyner kentte 268 bin 97 Suriyeli barınıyor.

Türkiye'nin kucak açtığı Suriyelilerin burada barınma, sağlık gibi temel ihtiyaçları kesintisiz karşılanırken, savaşın en küçük tanığı çocukların eğitimine ise ayrı bir önem veriliyor.

Ülke genelinde 80 bini konaklama tesislerinde olmak üzere 320 bin dolayında Suriyeli çocuk kendi dillerinde ve ülkelerinin müfredatına uygun eğitim görüyor.

Eğitimlerinden geri kalmamaları için her türlü imkanın seferber edildiği savaşın masum tanıkları da gelecekte iyi bir mesleğe sahip olup ülkelerinin yaralarını sarma hayalleri kuruyor.

Suriyeli çocuklar, barındıkları kamplardaki okullarda 23 Nisan heyecanı yaşıyor. Öğretmenleri ve kamp yöneticilerinin destekleriyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için çeşitli programlar hazırlayan Suriyeli miniklerin provalarını da bir hayli eğlenceli geçiyor.

Günler öncesi başlayan hazırlıkların son aşamasına gelen Suriyeli çocuklar, 23 Nisan'daki gösterilerlerde hünerlerini sergileyecek.

Suriyeli öğrenciler, Ulu Önder Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, Türk yaşıtlarıyla kutlamanın ayrıcalığını yaşayacak.
Kaynak: AA