Mansur Yavaş: Meral Akşener'e ilgi var

2014 yerel seçimlerinden CHP'nin MHP'den transfer ettiği Mansur Yavaş partisinden istifa etti. Mansur Yavaş CHP ile yollarını neden ayırdığı konusuna da CNN Türk ekranlarında açıklık getirdi.

Mansur Yavaş: Meral Akşener'e ilgi var
Mansur Yavaş: Meral Akşener'e ilgi var
MHP'de kılıçların çekildiği dönemde gelen istifa kulisleri de hareketlendirirken, Yavaş eski partisinde yaşananlarla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu 'Gece Görüşü' programına canlı yayın konuğu olan Yavaş kendisi hakkında merak eden konulara yanıt verdi. MHP'deki kongre süreci için de konuşan Yavaş,MHP'deki liderlik yarışı için, paralel yapının da desteklediği iddia edilen  Meral Akşener'i işaret etti.

Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı;

İSTİFAMI GİZLİCE VERDİM


Seçime girdiğim zaman genel başkana defalarca söyledim güç birliği yaptığımızı. 40 yıllık ülkücü olduğumu söyledim. Belediye Başkanının partisi olmaz demiştim. 7 Haziran sonrası 24 Haziran'da istifamı gizlice verdim. Kimseye duyurmadan dilekçemi verdim.

ÜLKÜCÜLERE HAKSIZLIK OLURDU


Milletvekili olsaydım bu sefer Ankara'da 4 ülkücüden 3'ü bana vermişti onlara karşı haksızlık olacaktı. O günden bugüne farklı çalışmalar yaptık. Basın MHP kongresiyle ilişkilendirince buna açıklık getirmek zorunda kaldım.

CHP'Lİ KALSAYDIM GÜVEN SARSILACAKTI


Hem ülkücü olup, hem de CHP'nin milletvekili olmak toplumda güveni sarsar. Seçim projelerimi anlatıp Ankara projelerimi anlatmaya başlayınca CHP'li seçmenin yüzde 98'i oy verdi. Hepsi bir araya gelebildi.

VEKİLLİK TEKLİF EDİLDİ AMA...


MHP'de bir kongre süreci var. MHP adına aday yapıldığım zaman yüzde 27 oy aldık. MHP'den 2014'te adaylarımız uygun görülmedi. Bir mektuptan dolayı. Bunun üzerine MHP üyesi olmama rağmen hiç bir toplantıya çağrıldım. 2011'de milletvekilliği teklif edildi ama kabul etmedim. 2014'te son güne kadar bekledim ve de incitildim.

HİÇ BİR PARTİYE ÜYE DEĞİLİM


Şu anda hiç bir partinin üyesi değilim. Kongre hakkında konuşmam da uygun olmaz. MHP artık demokrasiye alışmalı. Kongreden çekinilmemeli. Üye olmayan birisinin konuşmasının diğer adaylara faydası olmaz. Bizde en kolay suçlama hain suçlaması. Böyle bir siyaset yapmaktansa kenarda kalmayı tercih ederim.

AKŞENER'i iŞARET ETTİ


Parti kayyuma falan devredilmedi. Sadece çağrı heyeti kongreyi düzenleyecek. Adaylar içerisinde Meral hanımın adaylığı bir miting havasında oluyor. Bende sizler gibi süreci izliyorum. Meral Akşener hakkında kamuoyunda bir ilgi var. MHP demokrasiyi öğrenmelidir. Bir mektup yazdı diye hain ilan ederseniz olmaz. Hakkımda hiç bir soruşturma yok. Partimin başını hiç bir zaman öne eğdirmedim. Ne suçumuz vardı neden aday yapılamadık?

BEYAZ GAZETE



Mansur Yavaş: Meral Akşener'e ilgi varDevlet Bahçeli: Paralel kurultayın düşünülmesi bile akla ziyandır Mansur Yavaş: Meral Akşener'e ilgi varMansur Yavaş mali özerkliği savundu