Mansur Yavaş mali özerkliği savundu

CNN Türk ekranlarında çeşitli değerlendirmelerde bulunan Mansur Yavaş çok tartışmalı bir açıklamada bulunarak özerkliğe de destek oldu.

Mansur Yavaş mali özerkliği savundu
Mansur Yavaş mali özerkliği savundu
HDP'lierin talep ettiği mali özerkliğe bir destek te Mansur Yavaş'tan geldi. Mansur Yavaş Türkiye'de mali özerklik sisteminin uygulanması gerektiğini savundu.

Yavaş şu ifadeleri kullandı;

DEMOKRATİK ÖZERKLİK TARTIŞILMADI

Demokratik özerklik bir günden bir güne tartışılmadı. Demokratik özerlik konusu tartışılsaydı belki de oradaki Kürt kökenli vatandaşlar bunu istemeyecekti. Hiç bir şey konuşmuyoruz. PKK ne istiyor diye sorarsanız ? Size 5 madde sayamazlar. Biz kavga ediyoruz, biz konuşmuyoruz.

MALİ ÖZERKLİKTEN YANAYIM


Mali özerklikten yanayım. Yerel yönetimler özerkliğini öncelikle Mali Özerklik yaparak belirlersiniz. Belediyelere şu anda yüzde 6 hizmet veriliyor? Bu adil mi? Belediyeler bununla nasıl hizmet verecekler? Bununla ilgili de herkesin şöyle bir korkusu var. 'Bu para PKK'ya gider' Ben tam tersini söylüyorum şu anda gidiyorsa PKK'ya gidiyordur.

GÜLTEN KIŞANAK TA MALİ ÖZERKLİK İSTEMİŞTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP'li Gülten Kışanak'tan mali özerklik istemiş ve 'Biz sadece siyasi özerklik değil mali özeklik de istiyoruz' ifadelerini kullanmıştı. 

BEYAZ GAZETE



Mansur Yavaş mali özerkliği savunduMansur Yavaş: Meral Akşener'e ilgi var