KMÜ'de Tanıtım Günleri Başladı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesince (KMÜ) lise öğrencilerine yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen tanıtım günleri başladı.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesince (KMÜ) lise öğrencilerine yönelik bu yıl üçüncüsü düzenlenen tanıtım günleri başladı.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ konferans salonunda düzenlenen programda, üniversite ailesi olarak zor işi başarmak için çalıştıklarını söyledi.

KMÜ’nün fiziksel altyapısını büyük ölçüde tamamladığını, gerek kurumsallık gerekse şehir ve sanayi işbirliğine katkı yolunda da ciddi mesafeler kat ettiğini belirten Gökmen, üniversite eğitiminin üç ayağı bulunduğunu ve bunların öğrenci, üniversite, şehir şeklinde sayılabileceğini ifade etti.

Türkiye'de artık bir üniversiteye girmenin oldukça kolaylaştığını, çünkü örgün eğitim kontenjanlarının lise mezunlarından daha çok olduğunu dile getiren Gökmen, öğrencilere 'Sevdiğiniz, mutlu olacağınız meslekleri seçin ve kendinizi iyi yetiştirin, özgüven kazanacağınız, kendinizi gerçekleştirebileceğiniz bölümleri tercih edin.' tavsiyesinde bulundu.

Gökmen, üniversitelerin bulunduğu şehirlerin güvenliği, ulaşımı, barınma olanakları ve sosyal çevresi yönüyle öğrenciler açısından önemli olduğunu ifade ederek, özellikle tıp, hukuk, mimarlık, güzel sanatlar gibi alanlarda eğitim almak isteyenlerin büyük şehirleri tercih etmesi gerektiğini kaydetti.

Program, üniversitenin kuruluşundan bugüne gelişimini anlatan slayt sunumu ile devam etti.

Fuaye alanında üniversitenin akademik birimleri tarafından çok sayıda stant ve serginin de açıldığı KMÜ Tanıtım Günleri, ikinci gün gerçekleştirilecek sunumların ardından sona erecek.
Kaynak: AA