Devrek Belediye Başkanı Semerci'den Ziyaret

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret etti.

Semerci, ziyarette yaptığı konuşmada, BEÜ'nün Devrek’te başarılı işlere imza attığını söyledi.

Öğrencinin ilçeye getirdiği hareket ve Devrek Bastonu tanıtımıyla ilgili çalışmaların kendilerini memnun ettiğini belirten Semerci, 'Devrek Meslek Yüksekokulu bünyesindeki bölüm ve programlar Devrek’in sosyo-kültürel yapısıyla uyumlu olması, ilçemizle üniversite birlikteliğini daha da pekiştiriyor. Rektörümüze ve tüm ekibine teşekkür ediyorum.' dedi.

Rektör Prof. Dr. Özer de kültürüne ve konumlandığı yere yabancı bir üniversite değil, aksine bulunduğu il ve ilçeyle bütünleşen, kaynaşan bir üniversitenin önemini vurguladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

'Başkanımızın da destekleriyle Devrek’te önemli çalışmalar imza atıyoruz. Bunlardan en önemlisi ise Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Devrek Bastonu’nun tanıtımına ve üretime sunduğu katkıdır. Çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. Devrek’te önemli bir yeri olan kağıt üretim sektörünü başka bir boyuta taşıyarak, mücellithane kurarak hem bir geleneği yaşatacağız hem de Devrek’te var olan bir sektörü yeni bir şekilde tekrar gündeme getirmiş olacağız.'

Kaynak: AA