Makedonya'daki Türk Gazeteciler Buluştu

Makedonya'daki Türk gazeteciler, başkent Üsküp'te düzenlenen programda bir araya geldi.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen programda, Makedonya'daki Türk basının geçmişi, bugünü ve geleceği, ayrıca Türk gazetecilerin karşılaştıkları sorunlar ele alındı.

Yunus Emre Enstitüsü Üsküp Türk Kültür Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Samsakçı, burada yaptığı açıklamada, başta Makedonya olmak üzere enstitünün Balkanlarda farklı görevler icra ettiğini aktardı.

Enstitünün Türkçe kurslar dışında da görevler üstlendiğini belirten Samsakçı, 'Bulunduğumuz coğrafyada aynı medeniyet damarından geldiğimiz, aynı dili konuştuğumuz, aynı değerlere inandığımız, sahip olduğumuz insanlara karşı da bir borcumuz olduğunu biliyoruz.' diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Samsakçı, Makedonya Türk basınına emek vermiş kişilere, radyocu, gazeteci, dergici ve haber portalları yöneticisi basın emektarlarına bir vefa borcu olarak böyle bir program düzenleyerek, ülkedeki Türk gazetecileri buluşturduklarını kaydetti.

Programda ayrıca, Makedonya Türk Gazetecileri Derneği'nin kurulması gerektiği ifade edilirken, Türk basın tarihine ilişkin bir sempozyumun yapılması da teklif edildi.

Programa, Anadolu Ajansı ve TRT temsilcilerinin yanı sıra Makedonya'dan çok sayıda Türk basın mensubu da katıldı.

Kaynak: AA