Aşt'den Çocuklara 23 Nisan Hediyesi
Antalya Şehir Tiyatrosu (AŞT) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “Sır” adlı oyunu çocuklar için ücretsiz sahneleyecek.

Antalya Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, AŞT’nin 23 Nisan’da çocuklar için ücretsiz gösterimi artık bir gelenek haline getirdiğini belirterek, ‘Böylece sezon içinde tiyatroya gelme fırsatı bulamayan çocuklara ulaşmayı ve onları tiyatro sanatı ile tanıştırarak önlerinde yeni ufuklar açmayı hedefliyoruz” dedi.
‘SIR’IN HİKAYESİ
Oyunda 1900’lü yılların Londra’sında iki halası Oda ve Adda ve hizmetçileri Leila ile beraber yaşayan 12 yaşındaki George’un hikâyesi anlatılıyor. Son derece korkak bir çocuk olan George’un geceleri yatağını ıslatmak gibi can sıkıcı bir sorunu vardır. Diğer yandan halaları da katı ve baskıcı insanlardır. Hayatında yapmak istediği çoğu şeye yasak koyulan George sürekli hayaller kurarak ve “Korkusuz George ve Kana Susamış Ejderha” adlı bir kitabı okuyarak günlerini geçirmektedir. Kendini kitaptaki kahramanla özdeşleştiren George, bir gün Kapadokya’ya giderek ejderhayı yenmeyi ve prensesi kurtarmayı kafasına koymuştur.
