Van'ın Düşman İşgalinden Kurtuluşu

Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Taşyapan, mesajında, mübarek toprakları, kan, zulüm ve hıyanetle işgal ederek mazlum insanlara her türlü insanlık dışı muameleyi reva gören Ruslardan ve onların işbirlikçisi Ermeni komitacılardan kurtarmanın 98. yılını kutladıklarını belirtti.

Şehit kanlarıyla sulayarak vatan yapılan bu topraklarda ebediyete kadar kardeşçe huzur içinde yaşamak için bu milletin çok ağır bedeller ödediğini ifade eden Taşyapan, şunları kaydetti:

'Kurtuluş günleri verilen bu mücadeleleri gelecek nesillere aktararak onlarda bir tarih bilinci oluşturmak ve tarihin bir daha aynı şekilde tekerrür etmemesi için ecdadımızın hangi fedakarlıklara katlanarak, vatan savunmasını canını dişine takarak hangi zor şartlarda yaptıklarını yeniden hatırlamaya vesile olan zaman dilimleridir. Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğimizi daim kılmaya, ortak geleceğimizi üzerine inşa edeceğimiz ideallerimize daha sıkı sarılmamıza ve bizi birbirimize bağlayan değerlerimizin kıymetini bilmemize vesile olması dileğiyle kurtuluş bayramınızı kutluyor, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum.'

Kaynak: AA