Türkiye Şehitlerini Anıyor

Genelkurmay Başkanlığı’nın “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Mustafa Oğlu İsmail için tören düzenlendi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından başlatılan “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında, Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nda, Birinci Dünya Savaşı şehitlerinden Piyade Er Mustafa Oğlu İsmail için tören düzenlendi.

30 Mart 2016 tarihinde düzenlenen törene, Şehit Piyade İsmail’in torunları, askeri yetkililer, askeri lise öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Albay Erhan Altunok’un sunduğu program, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ‘Youtube’ hesabından paylaşıldı.

Şehit Piyade Er İsmail’in torunu İsmail Katırcı, programda konuşma yaptı. Konuşmasına gözyaşlarıyla başlayan Katırcı, Genelkurmay Başkanlığı’na teşekkür ettikten sonra sadece, “Ben bu ecdadın mensubu olmaktan iftihar duyuyorum” diyebildi. Şehit Piyade Er İsmail’in bir başka torunu İsmail Burak Kakı ise, “Komutanımız güzel anlatımıyla içimizi sızlattı zaten. Bu güzel tören için Genelkurmay Başkanlığımıza, Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA