Beyşehir'de Trafikteki Konvoy Ve Gürültü İle Mücadele

Beyşehir'de, trafikte konvoy ve gürültü ile mücadele için hazırlanan projenin uygulanmasına başlandı.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, kaymakamlıkta düzenlenen proje tanıtım toplantısında düğün, nişan, sünnet ve asker uğurlaması gibi merasimlerde oluşturulan uzun konvoylarda, klaksonla yapılan gürültünün tahammül sınırlarının üzerine çıktığını ifade etti.

Bu durumun halkın yoğun şikayetine neden olduğunu belirten Başıbüyük, trafikte konvoy ve gürültü ile mücadele edilmesi yönündeki talepler üzerine bir proje hazırladıklarını anlattı.

Başıbüyük, Beyşehir Kaymakamlığı’nın talimatı ile projenin sekreterya bölümünü İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün üstlendiğini bildirdi.

Toplumda bazılarının sevincinin diğerlerinin üzüntüsü olmaması gerektiğine vurgu yapan Başıbüyük, 'Konvoyların trafiği riske soktuğu, ulaşımı engellediği, klakson ve diğer yöntemlerle çıkartılan gürültü ile evinde dinlenen insanların, hastaların, ders çalışan öğrencilerin rahatsız oldukları bir vakıadır. Ancak bu kötü alışkanlığımızdan uzaklaşmak için ilçemizdeki bütün kesimleri temsil eden proje ortaklarımızın kararlılığı beni ümitlendirmektedir. Projemiz mutlaka başarıya ulaşacaktır. Beyşehir halkının projeyi destekleyeceğine ve kendi huzurları için bizlere yardımcı olacağına inancım tamdır' diye konuştu.

Toplantıya, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, CHP İlçe Başkanı Rıdvan Şenyurt, MHP İlçe Başkanı Mustafa Taşkın, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA