Türkiye'den Cibuti'ye 'Dostluk Barajı'

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 'Cibuti için hazırladığımız baraj projesi bitti, Bakanlar Kurulundan karar çıktı'.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cibuti'ye 'Dostluk Barajı' yapılacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, makamında Cibuti Ekonomi ve Finans Bakanı İlyas Musa Davaleh ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Yaklaşık bir hafta önce Moritanya ve Senegal'e gittiğini anımsatan Eroğlu, bu ülkelerde yapılan iş birliği anlaşmaları ve görüşmeler hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin Cibuti'de baraj yapacağının müjdesini veren Bakan Eroğlu, 'Cibuti için hazırladığımız baraj projesi bitti, Bakanlar Kurulundan karar çıktı. Cumhurbaşkanı'mız da bugün imzalayacak. Sizin gelmeniz bu barajın müjdesini vermemize vesile oldu.' diye konuştu.

Barajın adının 'Dostluk Barajı' olacağını belirten Eroğlu, projeye ilişkin ayrıntıları da heyetle paylaştı.

Bakan Eroğlu, konuk bakandan barajın çabuk ihale edilmesini isteyerek, şöyle konuştu:

'Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile Hazine Müsteşarlığı hemen yapacak, karar çıktı. Sizin hızlı şekilde bunu ihale ederek tabii Türk firmalarını çağıracaksınız, başka firmalar yapamaz. Dünyada Türk firmaları ilk ikiye giriyor, birinci sırada Çin var ama biz daha kaliteli yapıyoruz, kalite anlamında birinci sıradayız. Barajın memba tarafında erozyonu kontrol etmek için küçük barajlar da yapacağız. Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğümüz ve Orman Genel Müdürlüğümüz de o bölgeyi ağaçlandıracak.'

Bakanlığının sloganının, 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor' olduğunu belirten Eroğlu, barajın temel atım töreninde bitim tarihinin saat, gün, ay, yıl olarak verileceğini aktardı.

Davaleh ise Cibuti için yapılan ve bundan sonra yapılacak projeler için Bakan Eroğlu'na teşekkür etti.

Görüşmede Bakan Eroğlu, Davaleh'e gümüş sürahi hediye etti.
Kaynak: AA