Sesli Kütüphane Gönüllü Okuyucular Bekliyor

Kitapların görme engelli vatandaşlar tarafından dinlenebilmesine imkan sağlayan Çankaya Belediyesi Sesli Kütüphane'deki okunan kitap sayısı 130'u buldu.

Çankaya Belediyesinin, görme engellileri kitapla buluşturmak amacıyla kurduğu Sesli Kütüphane, gönüllü okuyucularını bekliyor.

Çankaya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kitapların görme engelli vatandaşlar tarafından dinlenebilmesine imkan sağlayan Sesli Kütüphane'deki okunan kitap sayısı 130'u buldu.

Romandan bilimsel araştırmaya, kişisel gelişimden biyografiye kadar pek çok kitabın bulunduğu Sesli Kütüphane'de okunan kitap sayısının artması için gönüllü okuyuculara ihtiyaç duyuluyor.

Okunacak kitapların görme engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda belirlendiği kütüphanede, gönüllü okuyucu olmak isteyenler için ilk olarak deneme kaydı yapılıyor. Okuyucunun ses tonuna göre belirlenen kitaplar daha sonra gönüllü okuyuculara profesyonel kayıt odasında okutuluyor.

Gönüllü okuyucuların katkılarına açık olan kütüphaneden, kitap dinlemek isteyen tüm görme engelliler ücretsiz olarak yararlanabiliyor.
Kaynak: AA