Etiyopya'daki Silahlı Saldırı

Etiyopya, Gambela bölgesinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler için yarından itibaren 2 gün süreyle ulusal yas ilan etti Etiyopya hükümeti: 'Gambela bölgesinde 'iğrenç bir katliam' sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın 208 kişi öldü, 13 köy yağmalandı, 106 çocuk kaçırıldı ve 2 bin büyükbaş hayvan çalındı'.

Etiyopya yönetimi, Güney Sudan sınırındaki Gambela bölgesinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenlerin ardından 2 gün süreyle ulusal yas ilan etti.

Etiyopya parlamentosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, 'Gambela bölgesinde meydana gelen saldırıda hayatını kaybedenler için yarından itibaren iki günlük ulusal yas ilan edildi.' ifadelerine yer verildi.

Etiyopya hükümeti tarafından yapılan resmi açıklamada, 'Gambela bölgesinde 'iğrenç bir katliam' sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın 208 kişi öldü, 13 köy yağmalandı, 106 çocuk kaçırıldı ve 2 bin büyükbaş hayvan çalındı' denilerek, güvenlik güçlerinin olaya müdahalesi sonucu 60 saldırganın etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Etiyopya Enformasyon Ofisinden yapılan ve devlet televizyonunda pazar günü yayımlanan açıklamada, yaklaşık 200 kişilik silahlı grubun gerçekleştirdiği saldırıda çoğunluğu çocuk ve kadın 208 kişinin öldüğü, 13 köyün yağmalandığı, 36 çocuğun kaçırıldığı, 2 bin büyükbaş hayvanın çalındığı ifade edilmişti.

Saldırıyı gerçekleştiren grubun bir yağma çetesi olduğu, Güney Sudan hükümeti ve muhalefetiyle ilgisi olmadığı kaydedilmişti.
Kaynak: AA