Şehitlerimizi Uğurluyoruz

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Tümen için Bingöl'de Kalkınma Bakanı Yılmaz'ın katılımıyla tören düzenlendi Kalkınma Bakanı Yılmaz: 'Hiç kimse bu memleketimizin birliğini, beraberliğini bozamayacak, bu memleketimizin geleceğe yürüyüşünü durduramayacak. 'Bu fitneyi yapanlara Cenabı Allah hiçbir zaman fırsat vermesin' diyorum. Bu terör örgütüne inat, birbirimize daha çok sarılacağız. Daha çok bir olacağız, beraber olacağız'

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan polis memuru Recep Tümen için Bingöl'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla tören düzenlendi.

Mardin'deki törenin ardından askeri uçakla Bingöl Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesini yakınları, Kalkınma Bakanı Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakgazi ve diğer yetkililer karşıladı.

Uçaktan alınan şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi.

Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, şehide Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Yılmaz, 'Bu vesileyle bu millet, vatan ve bayrak için şehit olmuş, en büyük fedakarlığı yapmış bütün şehitlerimize de Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Cenab-ı Allah ailesi başta olmak üzere emniyet güçlerimize, bütün milletimize sabır versin. Hepsine başsağlığı diliyorum, başımız sağ olsun.' ifadelerini kullandı.

- 'Bu terör örgütüne inat, birbirimize daha çok sarılacağız'

Hainlik yapanlara karşı en kararlı şekilde mücadelenin sürdürüleceğini vurgulayan Yılmaz, devlet ve hükümetin hainlere hak ettikleri cevabı vermek için her türlü çabanın gösterildiğini anlattı.

Yılmaz, şöyle dedi:

'Hiç kimse bu memleketimizin birliğini, beraberliğini bozamayacak, bu memleketimizin geleceğe yürüyüşünü durduramayacak. 'Bu fitneyi yapanlara Cenab-ı Allah hiçbir zaman fırsat vermesin' diyorum. Bu terör örgütüne inat, birbirimize daha çok sarılacağız. Daha çok bir olacağız, beraber olacağız, güçlü olacağız . İnşallah emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Şehitlerimizin aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehidimiz, şehit oluncaya kadar bir ailenin evladıydı, bundan sonra hepimizin evladıdır, bütün milletimizin evladıdır. Onun ailesi, ondan geriye kalanlar, hepsi bizim ailemizdir.'

Törende şehit Tümen'in yakınları Zazaca ağıt yaktı, fenalık geçiren şehidin kız kardeşlerine kadın polis memurları ve sağlık görevlileri destek oldu.

İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere ambulansla Genç ilçesine bağlı Şehittepe köyüne götürüldü.

Nusaybin ilçesindeki Abdulkadir Paşa Mahallesi'nde güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memuru yaralanmış, yaralılardan Recep Tümen, Nusaybin Devlet Hastanesindeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düşmüştü.

Kaynak: AA