Gaziantep Genç Girişimcisini Seçiyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Gaziantep Genç Girişimciler Kurulunca düzenlenen 'Girişimci Havuzu Proje Yarışması Final Programı' 20 Nisan Çarşamba günü Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) yapılacak.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, farklı sektörlerden gelen 202 proje başvurusundan 6'sı yapılan titiz değerlendirmeler sonucu final programında yer almaya hak kazandı.

Yarışmanın 20 Nisan günü yapılacak final programında, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GTO Başkanı Eyüp Bartık, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ve TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu Onursal Başkanı Cengiz Konukoğlu'nun katılımlarıyla oluşan jüri önünde sunumlarını yapacak finalistlerden birinci seçilecek ve birinci 30 bin TL ile ödüllendirilecek.

Bunun yanı sıra 'Girişimci Havuzu Projesi'ne başvuran 30 girişimciye de KOSGEB tarafından sunulan Girişimcilik Destek Programı'na katılım imkanı sağlanacak.

Gaziantep Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı İbrahim Yetkinşekerci, açıklamada, gençlerin devrim niteliğinde önemli projeler ortaya koyması gerektiğini belirtti.

Yeni iş fikirlerini bir araya getirip en iyilerini öne çıkardıklarını kaydeden Yetkinşekerci, 'Ülkemizin katma değeri yüksek ürünlere ihtiyacı var. Yarışmayı düzenlememizdeki asıl amaç da bu ürünlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmaktır' ifadelerini kullandı.

Yetkinşekerci, farklı fikirlerin hayata geçirilmesine yardımcı olmak için çalıştıklarını dile getirerek girişimci gençlerin önünü açmak ve onları iş hayatına kazandırmak için başlattıkları projeye gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini vurguladı.

Kaynak: AA