Beyazıtpaşa Medresesi Açılışa Hazır
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Medresenin yeni dönemde ilmi, sanatsal, kültürel ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden olan külliyenin yakında şanına yakışır açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

Medresede tamamlanan çalışmaları inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yer üzerinde bulunan tarihi eserlerin ardından yer altındaki tarihi eserlerin de bir bir gün yüzüne çıkartıldığını ifade etti.
Onlardan birinin de Yeşil Külliyesi içerisinde bulunan ve Hocataşkın Mahallesi’nde yer alan Beyazıtpaşa Medresesi olduğunu kaydeden Başkan Altepe, üzerinde 6 binanın yanında çevresindeki 7 binanın kamulaştırılarak yıkılmasının ardından tarihi eserin asırlar önceki haliyle yeniden ortaya çıkartıldığını belirtti.
Başkan Altepe, “Bu bölgede ilmi, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetler yapılacak. Başta eğitim çalışmaları olmak üzere bölge halkının yararlanacağı güzel bir merkez olacak. Orta avlu cam çatı kaplama işlemleri de tamamlandı. Büyük bir alan. Tüm odaları ve birimleriyle güzel bir yer. Yeşil’e değer katacak. İnşallah burayı yakında hizmete alacağız” dedi.
