Selçuk'a 600 Toplu Konut Yapılacak

AK Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu üyesi, İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Kerem Ali Sürekli, TOKİ'nin Selçuk'a 600 konut yapacağını bildirdi.

Sürekli, yaptığı açıklamada, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ve Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ile gerçekleştirdiği ziyarette, Turhan'ın Selçuk'a 600 toplu konut yapılacağını ve konutların temelinin 2017 yılında atılacağını söylediğini belirtti.

Selçuk'ta toplu konuta büyük ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Sürekli, 'TOKİ Başkanımız Turhan, Selçuk'a 600 adet Selçuklu mimarisine uygun sosyal konut yapılması için gerekli talimatı verdi. Sosyal konut olacak ama konutlar tam donanımlı şekilde yapılacak.' ifadelerini kullandı.

Sürekli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla sosyal konutların artık dikey değil yatay olarak yapılacağını bu nedenle en fazla 3 katlı olacağını kaydetti.

Öte yandan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, planlarda 140 bin metrekarelik alanın toplu konut alanı olarak 5 binlik planlara işlendiğini ifade ederek, 'Konutlar 2 artı 1 ve 3 artı 1 şeklinde yapılacak. Daha önce de konuyla ilgili gerekli talepleri toplamıştık. TOKİ, sosyal konutları için belediyemize toplam 698 ön talep toplamıştık. Bu sayı daha da artacaktır. TOKİ konutları Selçuk'un mimari dokusunu bozmayacak şekilde yapılacak.' bilgisini verdi.

Kaynak: AA