Bursa'daki Yangın

Büyükşehir Belediyesince, 1 Nisan'da bir soğuk hava deposunda çıkan yangında zarar gören 11 konutun sahiplerine, onarım desteği ve eşya yardımı yapılacak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: 'Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi, bölgenin temizlenmesi ve evlerin oturulabilir hale gelmesi için her türlü desteği vereceğiz. Oturulabilir hale getirilen evlere eşya desteği de sağlayacağız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız'

Bursa'da 1 Nisan'da bir soğuk hava deposunda çıkan yangında zarar gören 11 konutun sahiplerine, Büyükşehir Belediyesince onarım desteği ve eşya yardımında bulunulacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1 Nisan'da, bir soğuk hava deposunda çıkan yangında zarar gören 11 konutun sahiplerine, Büyükşehir Belediyesince onarım desteği ve eşya yardımı yapılacak. merkez Osmangazi ilçesi Mehmet Akif Mahallesi'nde çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen soğuk hava deposu ve 11 evde Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürütülen hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Evleri zarar gören vatandaşlarla olay yerinde görüşen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konutların onarımından eşya desteğine, bölgenin modern bir görünüm kazanmasını sağlayacak çevre düzenlemesine kadar her türlü çalışmayı yapacaklarını belirtti.

Altepe, şunları kaydetti:

'Büyükşehir Belediyesi olarak tüm sıkıntıların giderilmesi ve vatandaşların her türlü konuda desteklenmesi için büyük gayret gösterdik. Yangından zarar gören vatandaşların yaraları da kısa sürede sarılacak. Bölge halkının pazarcılık yapması nedeniyle pazar malzemelerinin boş sandıkların tutuşmasıyla yangının kısa sürede büyüdü. Şu anda 11 konut yanmış vaziyette. Ekiplerimiz, gerekli tespitleri yaptı. Vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi, bölgenin temizlenmesi ve evlerin oturulabilir hale gelmesi için her türlü desteği vereceğiz. Oturulabilir hale getirilen evlere eşya desteği de sağlayacağız. Üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Mahalle halkına 'Geçmiş olsun' diyorum. Böyle bir felaket bir daha yaşanmaması için gerekli önlemleri de alacağız.'

Mehmet Akif Mahallesi'ndeki bir soğuk hava deposunda 1 Nisan'da yangın çıkmıştı. Kısa sürede büyüyen alevler, çevredeki binalara da sıçramıştı. İtfaiye ekiplerince güçlükle söndürülen yangında, deponun yanı sıra 11 ev kullanılamaz hale gelmişti.
Kaynak: AA