Bisikletli Sünnet Düğünü Konvoyu

Edirne'de, 7 yaşındaki EBİS üyesi İbrahim Umut İşbilir'in sünnet düğünü için bisiklet konvoyu oluşturuldu.

Edirne Bisiklet Kulübü Derneği (EBİS) üyeleri, derneğin 7 yaşındaki üyesi İbrahim Umut İşbilir'in sünnet düğünü için konvoy oluşturdu.

Edirne Gölet mevkisinde toplanan bisikletli grup ilk önce davul zurna eşliğinde eğlendi, daha sonra 5 kilometrelik güzergahta konvoy gerçekleştirdi.

Kendisi için böyle bir organizasyon gerçekleştirilmesinin mutluluk verici olduğunu anlatan İşbilir, dernek üyesi babasıyla birlikte bisiklet turlarına katıldığını anlattı.

Sünnet düğününde bisiklet konvoyu oluşturulmasını kendisinin istediğini kaydeden İşbilir, 'Bisiklet alayını ben istedim. Güzel olacağını düşündüm. Edirne’de de ilk olacak. Bisikleti çok seviyorum. Çok mutluyum' dedi.

Oğlunun isteğinin yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu belirten baba Şener İşbilir de 'Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Başta oğlumuzun bisiklet alayı ile ilgili bir isteği oldu. Biz de düşündük ve başkanımız da bizi kırmadı. Bisiklet, hem çevre dostu hem de sağlık açısından önemli. Bugün de bunu gerçekleştirmek istedik.' diye konuştu.

EBİS Başkanı Sadi Çalışkan ise Edirne’de ilk kez bisiklet alayı düzenlediklerini, bu şekilde aynı zamanda bir farkındalık da yaratmak istediklerini belirtti.

Bu mutlu günü bisikletleriyla ölümsüzleştirmek istediklerini aktaran Çalışkan, şunları kaydetti:

'İbrahim kardeşimizin sünnet düğünü var. İnşallah damatlığını da aynı şekilde gelinimizle birlikte görmüş oluruz. Bisikleti çok seven, babasıyla birlikte sürekli bisiklet üzerinde olan bir kardeşimiz. Edirne için bir ilki gerçekleştirdik. İnşallah bu durum dikkat çeker ve bisiklet alayları artar. Bizler de bu konuda dernek olarak hep destekçi olacağız. 5 kilometrelik bir turumuz olacak. Akşama da düğünümüz yapılacak.'
Kaynak: AA