Bingöl'de Turizm Çalıştayı

Bingöl'de turizm çalıştayının açılış programı gerçekleştirildi.

Kentin tarihi, doğası ve kültürünün tanıtımı amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce organize edilen ve pazar günü Bingöl Üniversitesinde düzenlenecek olan 'Turizm Çalıştayı'nın açılış programı, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde yapıldı.

Düzenlenen programa katılan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl'ün turizm konusundan diğer illere oranla yeterince faydalanmadığını belirterek, bunun güvenlik ve tanıtım gibi birçok nedeninin olduğunu söyledi.

Bingöl’ün turizm potansiyelini ortaya çıkarma konusunda çok güzel bir program hazırlandığını dile getiren Köşger, ellerindeki potansiyeli bütün yönleriyle bilip turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek zorunda olduklarını kaydetti.

Köşger, 'Bingöl doğunun, güneydoğunun stratejik bir konumundadır. Bingöl bir geçiş güzergahında hem Mezopotamya’ya hem de Asya’ya açılan yollar üzerine, önümüzdeki dönemlerde açılacak yollarla birlikte bir kavşak noktası olacaktır. Bingöl’deki turizm potansiyelini iyi değerlendirmemiz, iyi işlememiz gerekiyor. Bingöl’deki turizm metaryalerini birçok kişi görmemiştir. Bunun için ilin potansiyelini çok iyi tanıtmamız lazım, önce kendimiz tanımamız lazım, sonra çevreye tanıtmamız lazım.' diye konuştu.

Bingöl’ün termal su kaynaklarını çok iyi kullanması gerektiğini aktaran Köşger, bölgede huzur, güvenlik ve esenlik sağlandıktan sonra insanların gelir düzeyleri arttıkça, orta sınıf güçlendikçe, insanların alternatif tatil ihtiyaçlarının artacağına dikkati çekti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kasım Barman da Bingöl’ün zengin ve kültürel dokusuyla Doğu Anadolu Bölgesinin önemli şehirlerinden olduğunu anlattı. Barman, sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, çok sayıda kültürü barındıran Bingöl'ün gerek kültür, gerek doğa turizmi, gerekse etrafının yüksek dağlarla çevrili olmasından dolayı kış turizmi açısından da avantajlı bir il olduğunu vurguladı.

Programda, düzenlenen ödüllü yöresel yemek yarışmasında dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik, öğrencilerin şiir okuması, müzik dinletisi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA