Kılıçdaroğlu: Böyle devam edeceğim
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu hakkında yaptığı açıklamaların ardından kendisine yöneltilen eleştirilere cevap vererek, böyle devam edeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:
'Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten, 'Yasama, yürütme, yargı bizde' diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar. CHP'nin söylem ve tavrındaki sertliği artık her alanda göstereceğiz. Bu zamana kadar çok kibar gittik. Artık, hırsıza hırsız diyeceğiz. Başkanlık sistemini getirmek istiyorlar. Onu getiremezler, buna biz izin vermeyiz.
KARAMAN'DAKİ İSTİSMAR SKANDALI
Aile Bakanı'nın Ensar'ı korumaya yönelik sözünü okuyunca bu nasıl bir bakan, bu nasıl bir anne diye sordum kendime. Psikologlar dedi ki buradaki en büyük tehlike 'bir sefer sözü..' Ben daha hafifini söylemişim. 'Önüne yatarım' sözü Anadolu'da kullanılır bu cümle. Bir bakan açıkça çocukların hakkını değil de kurumun hakkını savunuyorsa... Nesi var savunulacak? Bu evleri, yurtları açanlar yasadışı iş yapıyor. İlköğretim ve ortaöğretimde yurtları MEB açar. Yasadışı bir yere bir kamu görevlisi gidip ders veremez. Aileler biz çocuklarımızı Ensar ve Kaimder'e verdik diyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakan, Ensar'ı savundu ben çocukları savundum. Kan beynime sıçradı onlar bunu savununca. Ben halka hitap ediyorum, üniversitelilere değil. Grup konuşmam bu. O cümleyi yine kullanırım.
SİYASİ SAPIK TARTIŞMASI
Ben onu (Cumhurbaşkanı Erdoğan) muhatap almıyorum. Siyasi sapık kendisi. Onun amacı bana saldırmak. Ben de diyorum ki beni niye muhatap alıyorsun, sen Cumhurbaşkanısın. Toplumun her kesimini kucaklaması lazım. Tansiyon yüksekse düşürmesi yazım. Ama bu tam tersini yapıyor, çıtayı yükseltiyor. İstediği kadar yükseltsin; ben daha fazla yükseltecem. AKP tabanında vicdan varsa o çocuklara sahip çıkan bir siyaseti sahiplenmeleri lazım. Sahiplenmeyenleri değil. Benim bütün kavgam mücadelem mağdur olan çocuklara sahip çıkmak için.
