Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu'da bitkisel atık yağları toplama kampanyası.

Çorlu Belediyesinin bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararları önlemek amacıyla başlattığı kampanya devam ediyor.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, yaptığı açıklamada, Çorlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından planlanarak başlatılan ''Evlerden Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası ve Temiz Çevre, Engelsiz Hayat Projesi” için çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Çorlu Belediyesi ile Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TÜÇEV) tarafından yetkilendirilen bir firma arasında gerçekleştirilen atık yağ toplama kampanyası için yapılan protokolün 3 yılını doldurduğunu ifade eden Demirci, ''Biriktirilen evsel atık yağlar, 5 litre ve üzerinde olduğunda ilgili firma tarafından vatandaşların evlerinden alınıyor. 5 litreden az olan atık yağlar ise atık yağ toplama merkezlerinde toplanıyor. Toplanan evsel atık yağların geri dönüşümü de çevreye zarar verilmeden yine aynı firma tarafından sağlanıyor.' diye konuştu.

- Ergene Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı

Ergene Belediye Meclisinin nisan ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel başkanlığında Ulaş Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Önergelerin görüşülmesinin ardından Yazı İşleri Müdürlüğü'nün yazısına konu olan 2016 yılında meclis üyelerine ödenecek huzur hakları ücreti, oy birliğiyle karara bağlandı.

Ergene Belediyesi Başkanlığı 2015 yılı Faaliyet Raporu'nun da oy çoğunluğuyla kabul edildiği toplantıda, faaliyet çalışmalarına ilişkin Fen İşleri Müdürlüğü'nün yaptığı hizmetler hakkında Belediye Başkan Yardımcısı Hülya İnci bilgi aktardı.

Toplantı sonunda Başkan Yüksel ve meclis üyeleri gündem dışı bir süre daha görüştü.

- Çorlu ülkü Ocaklarından Emniyet Müdürü Efe'ye ziyaret

Çorlu Ülkü Ocakları Başkanı Hayrullah Zıvalıoğlu ile yöneticileri, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe'yi ziyaret etti.

Müdürüyet makamında gerçekleşen ziyarette, Zıvalıoğlu Ülkü Ocakları olarak bölgede yaptıkları etkinlik ve projeleri anlattı.

Çorlu Ülkü Ocakları olarak, ilçede ve bölgede xiddi adımlar attıklarını ifade eden Zıvalıoğlu, ''Göreve geldiğimizden bu yana, ilçede güzel işlere imza attık. Gençlerimize yönelik bazı sosyal çalışmaların yanı sıra, zararlı alışkanlıklara karşı bilgilendirme toplantıları ve diğer seminerlerimizi hayata geçirdik. Bundan sonra da, bu tür etkinliklerimiz devam edecek'' dedi.

Müdür Efe ise, kendisine yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA