Öğrenciler Güneş Enerjisini İnceledi
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu (MYO) Elektrik ve Kontrol Otomasyon programı öğrencileri, güneş enerjisinden elektrik üretimi yapan CW Enerji santraline teknik inceleme gezisi yaptı.

Öğrencilerin teorik anlatımdan sonra uygulamasını bizzat yerinde gördüğünü belirten Ertaş, “Bu santrallerin çalışması ve teknik altyapısını yerinde gösteriyoruz. Kısaca güneş panellerinde üretilen DC gerilimi,inverter aracılığı ile AC gerilimine dönüştürülüp trafo merkezinde toplanarak şebekeye aktarılmaktadır.” dedi.
Öğretim Görevlisi Dinç ise “Kurulu gücü 1,5 MW olan tesisin ilk yatırımı yüksek olmaktadır. Ancak 4-5 yıl gibi bir süre de yatırım maliyetini karşılamaktadır. Bu tesislerin yerleri seçilirken tarım arazisi niteliği taşımayan alanların seçilmesi önemlidir. Böylece fosil kaynaklı elektrik üretimine göre doğaya zararı yok denecek kadar az olmaktadır” diye konuştu.
Elmalı MYO öğretim görevlileri santral yetkililerine öğrencilere verilen fırsat için teşekkür ettiler.
