Gebelikte İlk Ve Son 3 Aya Dikkat
Uzman Dr. Tuba Fikriye Becerik, Küçükçekmeceli kadınlara gebelik ve menopoz konularında önemli bilgiler verdi. Becerik, “Gebeliğin ilk 3 ve son 3 ayı zor olmakla birlikte ortada kalan 3 aylık dönem kadınların keyifle geçirdiği dönem oluyor” dedi.

“MENOPOZDA İLAÇ TEDAVİSİ ŞART”
Menopoz döneminde ise kadınların yaşadığı sıkıntılardan bahseden Becerik, “Kadınlar bu dönemde saç dökülmesi, ciltte kuruma, saç kaybı, baş ağrısı, sıcak basması ve adet düzensizlikleri gibi sorunlar çekerler. Bundan kurtulmak için kadınların ilaç tedavisi görmesi gerek. Bu da 5 yıl süren bir tedavi. Kesinlikle kanser yapmıyor. Hatta yaşlanmayı geciktiren bir tedavi. Menopoz yaşı kalıtsaldır, kesinlikle anneden ya da anne tarafından geçer. Bu nedenle anne tarafında erken menopoza giren biri varsa dikkatli olmalısınız” diye konuştu.
Ayrıca kadınların menopoz döneminden sonra simir (rahim ağzı kanseri taraması), mamografi ve kemik ölçümü yaptırması gerektiğinden bahseden Becerik, “Her 5 kadından biri maalesef meme kanserine yakalanıyor. Belli bir yaştan sonra insanlar kemik kırılmaları nedeniyle hayatlarını kaybediyorlar” dedi.
