Antalya'daki Cinayet Davasında Karar

Uyuşturucu yerine kendisine ot sattığını iddia ettiği kişiyi öldüren sanık, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya'da kendisine uyuşturucu yerine ot sattığını öne sürdüğü kişiyi bıçaklayarak öldüren sanığa, 25 yıl hapis cezası verildi.

Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Şahin Ayhan, tutuksuz sanık Zafer Meydan ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanık Ayhan'ın maktul Özgür Yıldız'ı 7 bıçak darbesiyle öldürdüğü gerekçesiyle 'kasten öldürme' suçuyla cezalandırılmasını talep etti. Tutuksuz sanık Zafer Meydan'ın ise 'öldürmeye yardım etme' unsurlarını taşımadığına karar vererek, beraatını istedi.

Tutuklu sanık Şahin Ayhan'ın avukatı Halen Sultanoğlu, 1 metre 60 santimetre boyundaki müvekkilinin maktulü 7 kez bıçaklamasının, 'hayatın olağan akışına uygun olmadığını' savundu.

Müvekkilinin ekonomik olarak iyi durumda olduğunu belirten Sultanoğlu, 'Maktulün para için öldürülmediği, esrar yerine müvekkile ot satarak dolandırmış olması, bu nedenle müvekkilin de öfkeyle bu parayı istemesi, paranın ödenmemesi nedeniyle bu suçun işlendiği iddia edildi. Eğer kabul bu yönde ise olayda tahrik hükümleri mevcuttur ve beraatını istiyoruz.' dedi.

Sanık Ayhan, mahkemedeki son savunmasında, vatani görevi için askere gitmeye hazırlanırken böyle bir olayın yaşanmasından üzüntü duyduğunu belirterek, 'Uzun zamandır tutukluyum. Avukatımın savunmalarını tekrarlıyor ve beraatımı istiyorum. Cinayetle yargılandığım için de çok üzgünüm.' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanık Ayhan'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapsine, yargılamadaki olumlu davranışları dikkate alınarak 25 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Davada tutuksuz yargılanan avukat Zafer Meydan ise beraat etti.

Antalya'da 8 Mart 2015'te Yeşildere Mahallesi'nde Özgür Yıldız (32) bıçaklanarak öldürülmüş, olayla ilgili Şahin Ayhan ve Zafer Meydan gözaltına alınmıştı.
Kaynak: AA