Okul Kıyafeti Üreticileri Ve Satıcıları Lise Öğrencilerinden Dertli

Türkiye genelindeki okul kıyafetleri üreticileri Gaziantep’te bir araya geldi. Sorunlarını masaya yatıran üretici ve satıcılar, öğrenci velileri ve eğitimcilerin genelinin okul kıyafeti giyilmesini istemesine rağmen lise öğrencilerinde tersi bir durum olduğunu ifade etti.

Okul Kıyafeti Üreticileri Ve Satıcıları Lise Öğrencilerinden Dertli
Okul Kıyafetleri Üreticiler ve Satıcılar Federasyonunun Gaziantep, Adana, Trabzon, Eskişehir, Bursa, İzmir gibi ülkenin farklı bölgelerindeki dernek temsilcileri, Gaziantep’te buluştu. Federasyon ve bağlı derneklerin bölgelerindeki sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda, sektörün geleceği ile ilgili yapılabilecek çalışmalar da planlandı. Program ile ilgili bilgi veren Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcılar Federasyonu Genel Başkanı Ünal Tunaboylu, yaklaşık 15-20 milyon öğrenciye üretim yaptıklarını belirtti.

2012 yılında ülkedeki devlet okullarında sivil kıyfafet serbestisinin getirildiğini hatırlatan Federasyon Başkanı Ünal Tunaboylu, 2013 yılında ise yeni yönetmelikle bu serbestinin kaldırıldığını kaydetti.

Serbest kıyafet serbestinin bulunmaması rağmen lise öğrencilerinin belirlenen okul kıyafetlerini giymesi konusunda sıkıntıların olduğunu belirten Başkan Tunaboylu, “2012 yılının sonunda bir serbestliğe geçilmişti. 2013 yılında bu serbestlik hükümet tarafından geri alındı. Okul kıyafeti giyilmesi konusu şuan Nabi Avcı beyin bakanlığındaki yönetmelikle uygulanmaktadır. Özellikle lise öğrencilerin okul kıyafeti giymesinde eksiklikler olduğunu görüyoruz. Okul kıyafetleri konusunda aslında bu yönetmelik ve yapılması gerekenler ortada” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLER, VELİLER VE EĞİTİMCİLER İSTİYOR”

Ünal Tunaboylu, hükümetin okul kıyafetleri konusundaki serbestliği geri çekmesindeki en büyük sebebin ise yapılan anketler olduğunu ifade etti.

Anketlerde, öğrenciler, veliler ve eğitimcilerin okul üniformalarını istediklerini belirten Ünal Tunaboylu, “Hükümetin okul kıyafeti serbestliğini geri almasının sebebi, Türkiye’nin çeşitli illerindeki Ticaret odalarının yaptırdığı anketlerdir. Bu anketler de ortaya çıktı ki yüzde 80 üzerinde veliler, yüzde 80’e yakın eğitimciler, yüzde 50 civarında, hatta yüzde 50’nin de üzerinde öğrenciler, herkes okul kıyafeti giymek istiyor. Bu da öğrencilerin de velilerin de okul kıyfetini istediğini, eğitimcilerinde desteklediğini gösteriyor” diye konuştu.

Federasyonun 2013 yılında kurulduğunu hatırlatan Tunaboylu, kuruldukları günden itibaren bağlı dernek yönetici ve üyeleri ile birlikte 5. toplantıyı gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi. Toplantılardaki amacın sektör ile ilgili sorunların birebir görüşülerek, çözüm önerilerinin tartışılarak, hitap edilen kesime en iyi şekilde hizmet vermek olduğunu da sözlerine ekleyen Tunaboylu, ”Sektörümüzde karşılaşılan sorunlar, sektörümüzde çalışanların, üreticilerin sorunlarını dinlemek ve birbirimize destek olmak amacıyla Gaziantep’teyiz. Sektör üreticileri ve satıcıları olarak amacımız, okul kıyafetlerini, ülkemize, bunu giyen öğrencilerimize, onları denetleyen eğitimcilere ve öğrencilerin velilerine, hem keselerine ve gönüllerine uygun bir şekilde hizmet verebilmektir. Bizler ülkemizin çeşitli yerlerinde hem üretimini hem de satışı devam ettirmekteyiz. Bunu yaparken de gerek üretimi gerekse satışını, ülkemizin farklı illerinde, bölgelerinde mahalle mahalle, sektördeki tüm üyelerimizle birlikte sürdürüyoruz. Bu yüzden toplandık. İyi bir toplantı olmasını diliyor, sorunlarımızı ve görüşlerimizi aktararak, eksikliklerimiz varsa tamamlamak, amacındayız. 15-20 milyon öğrenciye üretim yapmak kolay değil. Başta Gaziantep olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde üretim yapmak kolay bir şey değil. Ve bunları Türkiye’nin her bölgesinde satmakta kolay bir şey değil” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA