Kınık'a TOKİ Projesi

Kınık Belediye Başkanı Doğruer, '400 başvuru aldık. Dar gelirli 276 hemşehrimizi kira öder gibi ev sahibi yapmayı planlıyoruz.'

Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ilçeye yapmayı planladıkları toplu konut için 400 başvuru aldıklarını, dar gelirli 276 kişiyi kira öder gibi ev sahibi yapmayı planladıklarını söyledi.

İlçeye yapılacak toplu konutlar için düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Kınık Belediye Başkanı Doğruer, 2 yıldır süren çalışmaların neticelendiğini ve vatandaşlara bilgi vermek için bu toplantıyı düzenlediklerini belirtti.

Kınık'ın, ilerleyen yıllarda açılacak maden ocakları ve ilçeye getirmeyi planladıkları doğalgaz ile birlikte göç alan bir ilçe konumuna geleceğini dile getiren Doğruer, 'TOKi evleri için şu anda 400 başvuru aldık. Dar gelirli 276 hemşerimizi kira öder gibi ev sahibi yapmayı planlıyoruz.'dedi.

Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer ise, ilçenin en büyük sorununun emlak olduğunu, hazineye ait 67 dönüm araziyi TOKİ'ye devrettiklerini, buraya yapılacak projeyle ilçedeki konut sıkıntısının çözüleceğini kaydetti.

TOKİ İzmir Talep Satış Uzmanı Sedat Başçı da, sinevizyon eşliğinde vatandaşların sorularını yanıtladı.
Kaynak: AA