Lahmacun fiyatına tatil

Bodrum’da 75 liraya satılan lahmacun+ayran akıllara kazınırken; Yunan adalarında günlük 50 liraya tatil yapılabiliyor. Yerli turist ise Rus turist kaybıyla boşalan sahillerimizde fiyatların indirilmesini istiyor

Lahmacun fiyatına tatil
Lahmacun fiyatına tatil
Yaz aylarının yaklaştığı şu günlerde tatilciler hazırlıklarını yapmaya başladı. Bodrum'da 75 liraya satılan lahmacun+ayran akıllardan silinmezken; tatilcilerin dikkatini, uygun fiyatlarıyla Yunanistan çekti. Öyle ki; Yunan adalarında kahvaltı dahil 50 TL'ye bile çift kişilik konaklama imkanı bulunuyor. Bir kişinin Bodrum'daki öğle yemeği fiyatına 'Komşu'da 3 gün kalabilmesi cezbederken; Türk turist kendi ülkesinde fiyatların düşmesini istiyor.

'UCUZLATIN' ÇAĞRISI

Yıllarca "Ülkemizde Ruslar bizden ucuza tatil yaptı" diyerek turizmcilere sitem eden vatandaş, "Fiyatlar düşsün" çağrısı yapıyor. Yabancı turistin Rusya ile yaşanan gerginlik ve terör korkusu gibi nedenlerle rotasından Türkiye'yi çıkarması ile turizmcinin bir miktar fiyat indirimi ile kapılarını yerli turiste açması bekleniyor. Yabancı turistin açtığı boşluğun yerli turistle doldurulabileceğini vurgulayan vatandaş, "Fiyatları makul seviyeye çekin, ülkemizin güzelliklerini keşfedelim. Otelleri dolduralım" diyor.

VİZE ATAĞI

Haziran'da vizenin kalkacak olması Yunanistan'da bayram havası estirdi. Yunanistan, vizesiz seyahat ile 5 milyon Türk turistin gelmesini umut ediyor. 'Komşu'nun birkaç yıldır krizden kurtulmak için tur fiyatlarında yüzde 40'a varan oranlarda indirime gitmesine bir de vize serbestisi eklenince, Türk turist akını yaşanması bekleniyor. Türk turizmcilerin bu noktada atağa geçerek, fiyatlarını indirmesine kuvvetle muhtemel bakılıyor.