Tüfekçi Ve Ceylan Karabük'te

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Tüfekci ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, Karabük'te bir televizyon kanalının kuruluş yıl dönümü etkinliğine katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci ile Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Bizim Radyo ve Televizyon Kanalı'nın (BRTV) 21. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı.

Bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Tüfekci, salonda her siyasi görüşten insanları bir araya geldiğini görmekten mutlu olduğunu belirterek, Anadolu medyasının önemine değindi.

Tüfekci, 'İnşallah Türkiye'nin birlik ve beraberliği için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu birlik ve beraberlik, bizi bölmeye, parçalamaya çalışan her bir gücün karşısında mukavemetini artırarak devam edecek. 20 yıldır zor şartlar altında Anadolu'da yayın yapılıyor. Konya'dan da biliyorum Kon TV diye bir kanalımız vardı ve birçok soruna el attılar ve ilgilendiler, birlikte çalıştık. Burada da aynı çalışmaları görüyorum. BRTV'nin gerçekten etkin bir şekilde Karabük'te birçok soruna el attığını görmek bizi mutlu etti. Yerel medyayı güçlendirme adına parlamentoda birçok çalışmalar yapıldı biliyorsunuz. Bu yeterli değil, yerel medyayı güçlendirmemiz lazım. Çünkü yereli güçlendirdikçe illerde sesini her yere duyurma imkanı bulacak.' diye konuştu.

Ceylan ise BRTV'nin en sıkıntılı anlarda Karabük'ün sesi olduğunu ve kamu adına her alanda çalışmaları yakından takip ettiğini vurguladı.

Uydudan da yayın yapan BRTV sayesinde hem bu kentin hemde bölgenin sesini dünyaya duyurduğunu belirten Ceylan, kanala emek vermiş halen çalışan, ayrılmış ya da hayatını kaybetmiş herkese teşekkürlerini iletti.

Karabük Valisi Orhan Alimoğlu da yerel medyanın kendileriyle halk arasında bir köprü vazifesi gördüğünü ve BRTV'nin çalışmalarında her zaman destek verdiğini kaydetti.

BRTV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çetinkaya da Türkiye'de daha özel kanal serüveni başlamadan Karabük'te televizyon kurduklarını, 21 yıl içinde önemli aşamalardan geçtiklerini ve şimdi de uydudan dünyaya seslenebildiklerini anlattı.

Çetinkaya, başta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin olmak üzere kendilerine destek veren herkese minnettarlık duyduklarını bildirdi.

Etkinlikte, Tüfekci, Ceylan, Alimoğlu, Çetinkaya, Karabük Belediye Başkanı Refet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Avrupa Türk Girişimciler Birliği (ATGB) Başkanı Orhan Buyurman, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük eski milletvekilleri Osman Kahveci ve Ali Öğüten ile diğer protokol üyelerinin katılımıyla pasta kesildi.
Kaynak: AA