Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile
Viranşehir Kaymakamlığı arasında
kadın girişimci adaylarının eğitilmesi ve eğitim sonrasında kendi işletmelerini kuran kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla ’Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ protokolü imzalandı.
Viranşehir Kaymakamlığı’na bağlı ÇATOM’da KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitmeni Mustafa Bozcan tarafından başlanan eğitime 30 girişimci bayan katılırken, 70 saatlik eğitimin sonunda Girişimcilere Sertifikaları verilecek. Konu ile ilgili bir açıklama yapan
Viranşehir Kaymakamı Dr.
Huzeyfe Citer, KOSGEB Girişimcilik kursu ile amaçlarının Viranşehirli kadınların
girişimcilik ruhunu teşvik etmek olduğunu belirterek, ilçede
kadın işgücü potansiyelinin çok yüksek olduğunu kaydetti.
Bu potansiyeli açığa çıkarmak için sadece kadınlara yönelik bir “Uygulamalı Girişimcilik” kursu açtıklarını dile getiren Citer, KOSGEB destek programlarının kadınlara daha avantajlı imkanlar sunduğunu söyledi.
Kadının çalışma hayatında daha aktif yer alması için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekleyen Citer, girişimci kadınlara başarı dileklerinde bulundu.