DAEŞ 2 Bin İç Göçmeni Yerinden Etti

Terör örgütü DAEŞ, Musul'un Mahmur ilçesinde iç göçmenlerin sığındığı spor merkezi yakınlarına katyuşa füzeleriyle saldırdı Barzani Hayırsever Vakfı Sorumlusu Ubeyd: 'Bomba yüklü araçlarla yapılan intihar saldırıları ve bölgeye isabet eden katyuşa füzeleri herkesi tedirgin etti' Mahmur'a gelen iç göçmen Ali: 'Dün gece büyük bir intihar saldırısıyla sarsıldık. Bugün ise bulunduğumuz merkezin yakınlarına 3 katyuşa füzesi isabet etti. Çocuk ve kadınlarımız büyük korku içerisindeydi'

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in Musul'un Mahmur ilçesinde iç göçmenlerin sığındığı spor merkezi yakınlarına katyuşa füzeleriyle saldırmasının ardından yaklaşık iki bin kişi başka bölgeye sevk edildi.

Musul'un Mahmur ilçesinde DAEŞ'ten kaçan sivilleri karşılayan Barzani Hayırsever Vakfı Sorumlusu Rızgar Ubeyd, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu bölgelerden kaçan iç göçmenleri ilk önce geçici süreliğine buradaki merkeze yerleştirdik. Ancak dün gece ilçe merkezinde bomba yüklü araçlarla meydana gelen intihar saldırıları ve bulundukları bölgeye isabet eden katyuşa füzeleri herkesi tedirgin etti.' ifadelerini kullandı.

Ubayd, saldırıların ardından spor merkezinde barınan yaklaşık iki bin kişinin Birleşik Arap Emirlikleri tarafından daha önce inşa edilen Dibege Çadır Kampı'na sevk edildiğini belirtti. İç göçmenlerin güvenliğinin temin edilmesinin, Kürt bölgesinin sorumluluğunda olduğunu aktaran Ubeyd, 'Savaştan kaçan insanları, çatışmaların ortasında bırakmamız doğru olmaz.' diye konuştu.

- 'İnsan olduğumuzu unuttuk. Nasıl sabrettiğimizi sadece Allah biliyor'

Evlerini terk edip güvenli olduğu düşüncesiyle bu bölgeye sığındıklarını belirten Ali Hüseyin Ali, 'Dün gece büyük bir intihar saldırısıyla sarsıldık. Bugün ise bulunduğumuz merkezin yakınlarına 3 katyuşa füzesi isabet etti. Çocuk ve kadınlarımız büyük bir korku içerisindeydi.' dedi.

DAEŞ'in kontrolünde yaklaşık iki yıl yaşadıklarını belirten Ali, her geçen gün kötüleşen durumları hakkında şunları söyledi:

'İnsan olduğumuzu unuttuk. Nasıl sabrettiğimizi sadece Allah biliyor. Bırakın dünya ile köyler arasındaki iletişimimizi de kaybettik. Hiçbir iletişim aracı bulunmuyordu. Birçok kişi, kolayca tedavi edilebilecek hastalıklardan dolayı büyük sıkıntılar çekti. Bizim gibi birçok insan kurtulmayı bekliyor. Musul halkının durumu birçok açıdan kötü ve kent harabeye dönmüş durumda. DAEŞ'in kontrolünde yaşayan birçok insanın ruhsal olarak problemi var.'

Irak'ın ikinci büyük kenti Musul, 10 Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunuyor. Irak ordusu 24 Mart'ta başlattığı Musul'u kurtarma operasyonuna hava muhalefeti nedeniyle verilen dört günlük aranın ardından devam ediyor.

Kaynak: AA