Afyonkarahisar Büyükbaş Hayvan Kurtarma Operasyonu

Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesinde beton traverslerin arasında sıkışan 2 büyükbaş hayvan, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerinin yaklaşık 2 saatlik müdahalesi sonrası bulundukları yerden kurtarıldı.

Afyonkarahisar Büyükbaş Hayvan Kurtarma Operasyonu
Edinilen bilgilere göre olay, Gazlıgöl Beldesi Yunus Emre Mahallesinde meydana geldi. Beldede TCDD tarafından tren hattı bakım ve onarımlarında kullanılmak üzere getirilen beton traverslerin arasından sesler duyan vatandaşların olayı jandarmaya bildirdi. Bölgeye gelen ekipler ilginç bir manzara ile karşılaştılar. Yaklaşık 8 metre yükseklikteki traverslerin arasına 2 büyükbaş hayvanın düştüğünü gören jandarma ekipleri durumu AFAD ekiplerine bildirerek destek istediler. Bölgeye gelen 5 kişilik AFAD ekibinin, halat ve iş makineleri kullanarak büyükbaş hayvanları düştükleri yerden yaklaşık 2 saatlik bir müdahalenin ardından kurtardıkları bildirildi.

Operasyonun ardından canlı bir şekilde düştükleri yerden çıkarılan hayvanların ismi henüz belirlenemeyen sahibine teslim edildiği aktarıldı.
Kaynak: İHA