ABD'de İdam

Georgia eyaletinde 22 yıl önce bir arkadaşını öldüren mahkum idam edildi.

ABD'nin Georgia eyaletinde 1994'te arkadaşını öldüren mahkumun idam cezası zehirli iğneyle infaz edildi.

Yetkililer, 41 yaşındaki Joshua Bishop'un Jackson eyalet hapishanesinde ölümcül dozda 'pentobarbital' enjekte edildikten sonra öldüğünü açıkladı. Bishop, ölümünden önce Baldwin County halkından ve öldürdüğü Leverett Morrison'un ailesinden özür diledi.

İdamından önce din adamı, avukat ve arkadaşlarının bulunduğu 13 kişinin kendisini ziyaret ettiği Bishop, 'Yanımda olan tüm insanlara teşekkür etmek istiyorum' dedi.

Mahkeme kayıtlarına göre Bishop, 19 Haziran 1994 tarihinde maktul Morrison ile alkol ve uyuşturucu almış haldeyken arkadaşı Mark Braxley'in karavanına gitti. Morrison'dan araç anahtarını almak isteyen Bishop'un çıkan kavgada dolabın demiriyle Morrison'u öldürdüğü kaydedildi.

Öldüğünü anladıklarında cesedini çöpe atan ve arabasını saklayan Bishop ve Braxley'in, ayrıca diğer bir cinayetle de yargılandıkları belirtildi.

Bishop ve Braxley cinayet ve silahlı soygundan suçlu bulunmuş, mahkeme Bishop'u idama, suçunu kabul eden Braxley'i ise şartlı tahliye olasılığı ile müebbete mahkum etmişti.
Kaynak: AA