Şalvar Satarak Yılın Girişimcisi Oldu

Hayvancılık ile uğraşırken KOSGEB'den aldığı destekle köylerde şalvar satmaya başlayan 2 çocuk annesi Nazan Okkan, Isparta'da 'yılın kadın girişimcisi' ödülünü aldı.

Hayvancılıkla uğraşırken KOSGEB'den aldığı destekle köylerde şalvar satmaya başlayan 2 çocuk annesi, 38 yaşındaki Nazan Okkan, Isparta'da 'yılın kadın girişimcisi' ödülünü aldı.

Okkan gazetecilere yaptığı açıklamada, Gönen ilçesindeki Güneykent beldesinde eşiyle birlikte hayvancılıkla uğraştığını söyledi. Yaklaşık 3 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu yürümekte zorluk çekmeye başladığını anlatan Okkan, bu nedenle hayvanlarla uğraşmayı bıraktığını kaydetti.

Bir süre hiçbir şey yapmadan evde durduğunu, bu durumun da kendisini sıktığını anlatan Okkan, KOSGEB'e başvurarak aldığı destekle tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir iş yeri açtığını dile getirdi. Kurduğu atölyede Isparta'nın köylerindeki kadınların çok fazla kullandığı şalvar üretimine başladığını vurgulayan Okkan, zamanla Isparta'nın yanı sıra çevre illere de şalvar gönderdiğini ifade etti.

Okkan, zamanla işlerinin büyüdüğünü ve fason üretimi yapmaya başladığını, daha sonra atölyesini kent merkezine taşıdığını kaydetti. Birlikte çalıştığı 2 kişi ile birlikte askeri üniforma dikimi de yaptıklarını kaydeden Okkan, söz konusu faaliyetleriyle Isparta Kadın Girişimciler Kurulu tarafından 'yılın kadın girişimcisi' ödülüne layık görüldüğünü vurguladı.

Okkan, kadınların hiçbir zaman yılmaması gerektiğini dile getirerek, azmedilmesi halinde başarılamayacak hiçbir şeyin bulunmadığını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA