Ödemişli Süs Bitkisi Üreticileri, Turkmen Flower Fair'e Katılacak

SüsBir ve Ödemiş Süs Bitkileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, yetiştirdikleri süs bitkilerini tanıtmak için Türkmenistan'da düzenlenen Turkmen Flower Fair'e katılacak ıyor SüsBir Başkanı Cabbar: 'Amacımız Ödemiş’in ürünlerini firmalara kanalıyla yurtdışına tanıtmak ve satmaktır'.

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği (Süs-Bir) ile Ödemiş Süs Bitkileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin, yetiştirdikleri süs bitkilerini tanıtmak için Türkmenistan'da düzenlenecek Turkmen Flower Fair'e katılacağı bildirildi.

Süs-Bir Başkanı Hüseyin Cabbar, gazetecilere yaptığı açıklamada birlik ve kooperatif üyelerinden bir heyetle yarın başlayacak fuar için Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a gideceklerini söyledi.

- “Amacımız Ödemiş'in ürünlerini yurt dışına tanıtmaktır”

Fuara Ödemişli dört üretici firmayla katılacaklarını belirten Cabbar, 'Ödemişte yetiştirdiğimiz ürünlerimiz fuar boyunca Türkmenistanlı üreticilerimizin beğenisine sunacağız. Burada daha önce Ödemiş süs bitkilerinin tanıtımının yapıldığı tanıtım filmimizi buradaki üreticilere dağıtılmasını sağlayacağız. Düzenlenen fuarda Ödemişli üreticilerin ürünlerini nasıl pazarlayabiliriz diyerek çalışacağız. Amacımız Ödemiş’in ürünlerini firmalara kanalıyla yurtdışına tanıtmak ve satmaktır' dedi.
Kaynak: AA